Search
Close this search box.

Phoenix Heren 1 verliest 3de playoff wedstrijd.

Wat een weekend!!! door: Titus van den hurk

Een zonovergoten complex, bomvol publiek. Twee zinderend spannende wedstrijden, met op zondag een absurde eindstand op het scorebord: 6 – 7 in het voordeel van Myra H1. Dus om met het slechte nieuws te beginnen: Phoenix heren 1 is – helaas, helaas – uitgeschakeld in de play-offs voor promotie naar de Overgangsklasse, het een na hoogste niveau in het Nederlandse hockey. Winnaar Myra uit Amstelveen gaat door naar de tweede ronde.

Maar waar Phoenix nog heel lang van kan nagenieten, is de manier waarop de heren tot in de ‘dying seconds’ hebben gestreden. Zaterdag 17 mei was er al de broodnodige overwinning in de allerlaatste shoot-out. Omdat de eerste wedstrijd tegen Myra was verloren, kwam het dus aan op de beslissende derde partij, zondagmiddag 18 mei. De  massaal toegestroomde aanhang kreeg het spektakel dat ze verdiende. Een zorgelijke 3-1 achterstand bij rust (Max Leber zorgde in de eerste helft voor de enige treffer van Phoenix) werd in amper 10 minuten omgebogen in een 4-3 voorsprong. Florian Kuijlenburg verzilverde een strafcorner, Din van den Berg stond vervolgens op de juiste plaats voor een briljante tip-inn en Martijn van Eyk scoorde nummer 4 uit een flitsende aanval. Myra herstelde zich ijzersterk. In een fase met de nodige gele kaarten (Phoenix speelde korte tijd met maar 9 man) liepen de Amstelveners opnieuw uit naar een 4-7 voorsprong. Twee Phoenix-corners knalden via lat en paal het veld weer in. Want nóg was het niet gedaan. Met een vliegende keep ging Phoenix ‘alles of niets’ in de aanval: 5-7 en 6-7 door Christiaan Teeuwen, uit twee perfecte strafcorners. Het publiek zette in op een verlenging. Maar het eindsignaal kwam een paar minuten te vroeg… Deceptie voor Phoenix, feest voor Myra.

Maar wat heeft het in groten getale toegestroomde publiek gesmuld van deze fantastische wedstrijden! En wat was het achteraf vertrouwd gezellig op het bomvolle terras van het club.

‘Heren 1 heeft genoten. Zulk superpubliek geeft je vleugels’ weet manager Nicolette Grinwis. ‘Van ons – team en begeleiding – krijgt de Phoenix-aanhang een hele dikke 10!’ (Door onze Phoenix correspondent: Titus van der Hurk)  meer weten over het schrijftalent van Titus

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.