Search
Close this search box.

Scholieren vestigen “langste rij voor water” record met rij van 400 meter.

Scholieren vestigen “langste rij voor water” record!

Vandaag hebben leerlingen van het  het Christelijk Lyceum in Zeist een poging om een record ‘langste rij voor water’ gevestigd.   De scholieren deden de poging om de waterproblematiek in Afrika onder de aandacht te brengen. “In derde wereldlanden staan mensen soms echt letterlijk uren in enorme rijen om aan water te komen. Daar willen we juist wat aan doen” zegt Patty Platteel lerares Duits op het CLZ.

Meer foto’s bekijken en bestellen kan in onze fotowebshop.

Oog op Zeist Oog op Zeist Oog op Zeist

Bij de record poging op het CLZ Zeist, was  organisatie Join the Pipe en drinkwaterbedrijf Vitens aanwezig. Join the pipe ontving een cheque van € 4.055,– ingezameld door leerlingen. Dit geld wordt besteed aan een waterpunt en schone WC’s in Kenia. waterpunt.  

Waterproblematiek Afrika

Elk jaar sterven er 2 miljoen mensen, voornamelijk kinderen aan ziektes ten gevolge van een tekort aan schoon drinkwater. Dat gaat om bijna 5.500 mensen per dag. Eerder haalden de CLZ leerlingen al meer dan 4000 euro op om bij te dragen aan drinkwaterprojecten in Afrika. Dit geld zal dezelfde dag officieel overhandigd worden aan de Stichting Join the Pipe. Van dit geld wordt een Join the Pipe waterkiosk met drinkwatertappunt op een school Afrika geplaatst. Dankzij de kiosk hoeven de kinderen niet meer uren te lopen om water te halen en kunnen ze gewoon naar school alwaar ze schoon en veilig drinkwater kunnen drinken. Drinkwaterbedrijf Vitens sluit als dank een Join the Pipe kraanwater tappunt aan bij het CLZ, zodat ook de scholieren zelf elke dag duurzaam, gezond en lekker kraanwater kunnen drinken. Ook worden op vrijdag 23 mei oude drinkbekers ingezameld. De meeste kinderen in Afrika drinken vaak met hun handen, terwijl ze geen zeep of toiletpapier gebruiken, een onhygiënische situatie. Daarom worden de oude drinkbekers ingezameld die gevuld met kleurpotloden en gummen naar Afrika gaan, samen met het Join the Pipe watertappunt.

Oog op Zeist Oog op Zeist Oog op Zeist Oog op Zeist Oog op Zeist Oog op Zeist Oog op Zeist

Meer informatie over deze record poging of join the pipe.

Christelijk Lyceum Zeist

Voor meer informatie over CLZ kunt  u contact opnemen met Patty Platteel  p.platteel@clz.nl

Join the Pipe

Voor vragen, interviews of beeldmateriaal over Join the Pipe kunt u contact opnemen met:

Join the Pipe,  Esther Somers esther@join-the-pipe.org

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More