Search
Close this search box.

Morgen 30/8: Noodtweer Shantyfestival in Zeist

Wij blikken even terug op de 6de editie 2010 van het ShantiFestival

6de Noodtweer Shantyfestival in Zeist 2010
6de Noodtweer Shantyfestival in Zeist 2010
6de Noodtweer Shantyfestival in Zeist 2010
6de Noodtweer Shantyfestival in Zeist 2010
6de Noodtweer Shantyfestival in Zeist 2010
6de Noodtweer Shantyfestival in Zeist 2010
6de Noodtweer Shantyfestival in Zeist 2010
6de Noodtweer Shantyfestival in Zeist 2010
6de Noodtweer Shantyfestival in Zeist 2010
6de Noodtweer Shantyfestival in Zeist 2010
6de Noodtweer Shantyfestival in Zeist 2010
6de Noodtweer Shantyfestival in Zeist 2010
6de Noodtweer Shantyfestival in Zeist 2010
6de Noodtweer Shantyfestival in Zeist 2010
6de Noodtweer Shantyfestival in Zeist 2010
6de Noodtweer Shantyfestival in Zeist 2010

Informatie over het 10e Shantyfestival Zeist:
Op zaterdag 30 augustus 2014. is het zover, Shantykoor Nootdweer organiseert voor de 10e keer het Shantyfestival Zeist. Het centrum van Zeist ondergaat die dag een metamorfose.
Op maar liefst 7 podia zullen 14 Shantykoren uit heel Nederland hun zeemansliederen ten gehore brengen. De Slotlaan is deels afgesloten en veranderd in een ware autoboulevard met de nieuwste modellen en wordt extra aantrekkelijk gemaakt door de vele kramen van de winkeliers. Ook zijn er originele Porsches waarin tegen betaling een ritje kan worden gemaakt; de opbrengst komt ten goede aan het nieuw te openen hospice in Zeist. Voor reservering van een droomrit kan men zich via www.nootdweer.nl voor dit goede doel aanmelden.
Burgemeester Janssen opent om 12.15 uur het festival op het Belcour podium en zal een cadeau van Shantykoor Nootdweer ontvangen voor de Gemeente Zeist; wat het cadeau inhoudt blijft nog even geheim.
Op Belcour is tevens het fotoproject Zeist aan Zee te zien, waarmee aan de hand van historische beelden inzicht wordt gegeven over het verleden van de Zeister haven en waterwegen.
De thuishaven van de activiteiten is het z.g. Nootdweerplein, het binnenplein tegenover het kerkje op de Torenlaan 38, waar ook gezorgd wordt voor de inwendige mens. Hier zullen tussen 1 en 2 uur kinderen van 5 basisscholen in Zeist samen met Shantykoor Nootdweer liedjes zingen.

Het is voor de kinderen de afronding van een project van Nootdweer waarbij leden van het koor op diverse scholen workshops hebben gegeven over de geschiedenis van de zeilvaart. Rond 2 uur volgt een knotsgekke show van Sjaak Piraat, hij zal speciaal voor de kinderen naar het Nootdweerplein komen.Hij gaat de kinderen van Zeist amuseren met zijn spannende avonturen aan boord van een piratenschip waar hij nog bemanning voor nodig heeft.

Het eind van de middag, omstreeks 16.30 uur, is gereserveerd voor een absolute topgroep onder de shantygroepen, “Ancora” uit Volendam. Ze zijn het beste te vergelijken met de Ierse groep de Dubliners. Na hun optreden op Belcour komen zij, net als alle andere groepen, voor de grote finale rond 17.30 uur naar het Nootdweerplein.

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More