Search
Close this search box.

Nasr hoopt dat zijn vader snel een verblijfsvergunning krijgt

Iedere eerste zondag van de maand wordt er een wake gehouden door de Raden van kerken Zeist en Soest/Soesterberg organiseren bij het Detentiecentrum Kamp van Zeist.

Tijdens de wake kwam Nasr naar buiten, die op bezoek was geweest bij zijn Algerijnse vader. Nasr snapt niet waarom hij aan deze kant van het hek mag zijn en zijn vader niet. Samen met de deelnemers aan de wake maakte hij bloemen vast aan het hek.

Ds Marten Knevel tijdens de Wake bij het detentiecentrum op kamp Zeist
Ds Marten Knevel tijdens de Wake bij het detentiecentrum op kamp Zeist

Het thema van deze wake uitgesproken door ds. Marten Knevel van de Oosterkerk ging over het recht van bestaan. “To be or not to be”.

To be or not to be, over het recht van bestaan. Dat is het thema van de wake op 7 september bij het Detentiecentrum Zeist.

Tijdens deze wake wordt bij wijze van voorbeeld verteld over een jonge man die onlangs uit Detentiecentrum Zeist werd ‘geklinkerd’ (op straat gezet). Zijn situatie is behoorlijk hopeloos, want hij moet terug van de IND en wil dat ook wel, maar hij kan niet terug. Zijn land van herkomst wil hem niet hebben en de buurlanden ook niet. En nu dan?

Ook het recht van Nasr om samen te zijn met zijn vader en zijn moeder. En niet in Nederland aan twee kanten van een hek te moeten leven.

Bloemen worden bevestigd aan het Hek van het Detentiecentrum bij kamp Zeist
Bloemen worden bevestigd aan het Hek van het Detentiecentrum

De wake werd afgesloten met het bevestiging van bloemen aan het hek van het detentiecentrum. Om de mensen binnen te laten weten dat zij niet worden vergeten.

Werkgroep Kerkelijke Ondersteuning Vluchtelingenwerk van de Raad van Kerken Zeist
Elke eerste zondag  van de maand om 16:30 met bloemen en licht:
Plaats: Detentiecentrum Kamp van Zeist, Richelleweg 13, Soesterberg

Meer informatie: www.wakezeist.nl

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More