Search
Close this search box.

Wereldlichtjesdag in het Afscheidshuys ’t Zeisterbosch

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

In Zeist wordt Wereldlichtjesdag georganiseerd door Anke de Jong (Virtus Praktijk) en Samantha Drent (Drent Uitvaartverzorging). Wereldlichtjesdag werd gehouden in het Afscheidshuys ’t Zeisterbosch, de nieuwe uitvaartlocatie van Samantha Drent. Tijdens de  bijeenkomst werden verhalen vertelt door Cees Baan.  Gerald Drent en Martijn Mulders verzorgden muziek en  gedichten.

Wereldlichtjesdag is voor ouders, broers, zusjes, opa’s, oma’s, andere familieleden en mensen die zich nauw betrokken voelen. Ieder die een kind mist is van harte welkom dit kind te gedenken en een kaars voor hem/haar aan te steken. Verbonden met het licht dat voor alle overleden kinderen op die tijd de wereld rond gaat.  Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten! Iedereen mocht zijn kaarsje meenemen.

 

Afscheidshuys ’t Zeisterbosch
Afscheidshuys ’t Zeisterbosch
Muziek door Gerald en Martijn
Gerald Drent en Martijn Mulders verzorgden muziek en gedichten
Wereldlichtjes
Wereldlichtjes
Een moment om herinnering te kunnen delen
Een moment om herinnering te kunnen delen

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More