Bakker Albert opnieuw winnaar van de Zeister Oliebollentest

Zeister warme bakkers doneren verse oliebollen voor Voedselbank.

Zeist, 19 december 2014 – De winnaar van de vierde Zeister Oliebollentest is bekend: de oliebollen van Bakker Albert scoorden bij de zeskoppige jury het hoogst en kreeg maar liefts een 7,8 als rapportcijfer. Bakkerij van Asperen werd tweede en Het Broodlokaal/Franklin Food deelde samen met Bakker Bos de derde plaats.

In totaal zeven warme bakkers met verkooppunten in de hele gemeente Zeist durfden het aan om hun oliebollen aan de jury voor te leggen. Naast de winnaars waren dat Bakkerij van Barneveld, Bakker Brandsma  en Bakkerij Stam. Bovendien brachten ze allemaal een grote hoeveelheid extra oliebollen mee voor de cliënten van de Voedselbank.

De jury stond onder leiding van oliebollenliefhebber en wethouder Jacqueline Verbeek en bestond verder uit Wouter Hardeman (Voedselbank), Reyn Schuurman (initiatiefnemer van de Oliebollentest) en liefhebbers Jan en Jolet Achterberg en Henk Kwant. Alle oliebollen werden zorgvuldig geproefd en beoordeeld op uiterlijk, structuur en smaak. Jacqueline Verbeek: “Fantastisch dat deze bakkers ieder jaar weer meedoen met deze Oliebollentest en daarmee ook de cliënten van de Voedselbank helpen. Een mooi initiatief en we kijken dan ook uit naar het lustrum volgend jaar.”

Oog op Zeist

De oliebollentest werd dit jaar georganiseerd door Ingrid Wong, de voedselbank, de testlokatie werd ter beschikking gesteld door Seyster Veste.

 

 

Voor Jou Uitgezocht