Search
Close this search box.

Kinderkerstfeest met kaarsjes bij de Hernhutters

Op Kerstavond was er de traditionele kinderkerstmis bij de Evangelische Broedergemeente op het Zusterplein. Tijdens Kinderkerstfeest met kaarsjes, werd de kerk volledig verlicht door kaarsjes en de Hernhutter Kerstster. De kaarsen en de Kerstster zorgde voor het licht in de donkere dagen van Kerst. De Hernhutters in traditionele kledij deelden aan alle kinderen een kaarsje uit. Iedereen mocht zijn kaarsje mee naar huis nemen. Als teken van het licht in de duisternis. Met het Kinder kerstfeest is Kerst in Zeist dit jaar echt begonnen.

-
-
-
-
-

De Evangelische Broedergemeente in Nederland is een protestantse kerk. Dit kerkgenootschap staat ook wel bekend onder de naam “Hernhutters”.  De  gemeente is gehuisvest op de pleinen bij slot Zeist. De diensten en andere activiteiten worden gekenmerkt door vreugde aan de muziek, door een rijke traditie, door nieuwe activiteiten voor alle leeftijden.  Bij de diensten van de hernhutters is  iedereen welkom.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More