Search
Close this search box.

Uitwaaien bij de Kozakkenput

Op zondag kan je een lekker uitwaaien  bijKozakkenput in de Zeister bossen. Vele mensen uit de buurt maken hier een wandeling. De naam Kozakkenput is terug te voeren tot de Napoleontische tijd. Het Utrechts landschap heeft ervoor gezorgd dat er verschillende wandel en mountainbike routes zijn.

Boompje klimmen bij kozakken put in de Zeister bossen
Boompje klimmen bij kozakken put in de Zeister bossen
kozakken put in de Zeister bossen
kozakken put in de Zeister bossen

De Kozakkenput is een natuurgebied bij Zeist ten zuiden van Soesterberg en ten noordoosten van Zeist in de provincie Utrecht. De Kozakkenput ligt tussen het Kamp van Zeist en de sportvelden van Schaerweijde met aan de noordzijde de A28.  De eigenaar van het gebied, Het Utrechts Landschap, heeft een wandelroute uitgezet.

De Kozakkenput hoorde vroeger bij het landhuis Beek en Royen. Bij dit huis uit 1730 werden lange rechte lanen en bos aangelegd. Een van die lanen was het Laantje zonder Eind.

De naam Kozakkenput ontstond echter pas negen jaar later toen na de verdrijving van Napoleon een Kozakkenbataljon van het Russische leger bij deze waterputten bivakkeerde. Deze kozakken waren daarvoor gelegerd op de Utrechtse Maliebaan, maar hadden zich door hun wilde gedrag in de stad onmogelijk gemaakt.

Bron: Wikipedia Kozakkenput

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More