Search
Close this search box.

Uitwaaien bij de Kozakkenput

Op zondag kan je een lekker uitwaaien  bijKozakkenput in de Zeister bossen. Vele mensen uit de buurt maken hier een wandeling. De naam Kozakkenput is terug te voeren tot de Napoleontische tijd. Het Utrechts landschap heeft ervoor gezorgd dat er verschillende wandel en mountainbike routes zijn.

Boompje klimmen bij kozakken put in de Zeister bossen
Boompje klimmen bij kozakken put in de Zeister bossen
kozakken put in de Zeister bossen
kozakken put in de Zeister bossen

De Kozakkenput is een natuurgebied bij Zeist ten zuiden van Soesterberg en ten noordoosten van Zeist in de provincie Utrecht. De Kozakkenput ligt tussen het Kamp van Zeist en de sportvelden van Schaerweijde met aan de noordzijde de A28.  De eigenaar van het gebied, Het Utrechts Landschap, heeft een wandelroute uitgezet.

De Kozakkenput hoorde vroeger bij het landhuis Beek en Royen. Bij dit huis uit 1730 werden lange rechte lanen en bos aangelegd. Een van die lanen was het Laantje zonder Eind.

De naam Kozakkenput ontstond echter pas negen jaar later toen na de verdrijving van Napoleon een Kozakkenbataljon van het Russische leger bij deze waterputten bivakkeerde. Deze kozakken waren daarvoor gelegerd op de Utrechtse Maliebaan, maar hadden zich door hun wilde gedrag in de stad onmogelijk gemaakt.

Bron: Wikipedia Kozakkenput

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More