D-mobieltjes op pad met inwoners van Zeist

Inwoners maken selfie samen met B&W met hun D-mobieltje

Vier inwoners van hebben vanochtend een film mobieltje in ontvangst genomen uit handen van de Burgemeesters of een van de wijk wethouders. Het is de bedoeling dat inwoners filmpjes gaan maken over de lokale democratie met het Democratie (D-)mobiel.  De gemaakte filmpjes met de D-mobiels zijn te zien op de social media kanalen van de gemeente Zeist (Twitter en Facebook). Dit materiaal is de eerste input van de inwoners van Zeist als het gaat om de lokale democratie. Hiermee maakt de gemeente samen met inwoners een aanloop richting ´de 24 uur van Zeist´ op 13 en 14 februari 2015.

De inwoners, die de mobieltjes in ontvangst namen zijn, Lia van Dijk van Austerlitz Belang, Jan Scherphuis van de Belangenvereniging Den Dolder, Jeroen Witteveen Ondernemer van Cateringsbedrijf Witteveen en Hamza el Ajjouri  stagiair bij de gemeente Zeist. Hamza weet nog niet wie het mobieltje van hem gaat overnemen. Lia van Dijk draagt het vanavond over aan haar buren, een jong stel uit Austerlitz. Het mobieltje gaat 3 dagen een rondje Austerlitz maken.  De D-mobiels worden twee maal per dag doorgegeven aan een willekeurige inwoner van de gemeente Zeist die ook gevraagd wordt een filmpje met de D-mobiel te maken.

Lia van Dijk van Austerlitz Belang ontving het mobieltje van wijk wethouder Jacqueline Verbeek

Lia van Dijk van Austerlitz Belang ontving het mobieltje van wijk wethouder Jacqueline Verbeek

 Jan Scherphuis van de Belangenvereniging Den Dolder kreeg het mobieltje van Roy Luca

Jan Scherphuis van de Belangenvereniging Den Dolder kreeg het mobieltje van Roy Luca

Hamza el Ajjouri  stagiair bij de gemeente Zeist maakte samen met Burgemeester Janssen een Selfie filmpje.

Hamza el Ajjouri stagiair bij de gemeente Zeist maakte samen met Burgemeester Janssen een Selfie filmpje.

 ‘24 uur van Zeist’

Tijdens ´de 24 uur van Zeist´ op vrijdag 13 februari vanaf 12.00 uur tot zaterdag 14 februari 12.00 uur, vinden diverse activiteiten plaats rondom (lokale) democratie. Het zijn activiteiten die door de gemeente of inwoners zijn georganiseerd, waarbij iedereen mag aansluiten. Meer informatie over het evenement en het programma staat op de website: www.24uurzeist.nl.

Voor Jou Uitgezocht