Search
Close this search box.

Het heeft De Koning behaagd… (Zeister lintjesregen)

Op vrijdag 24 april reikte burgemeester Koos Janssen 16 Koninklijke onderscheidingen uit. De uitreiking vond traditioneel plaats n de Kerk van de Evangelische Broedergemeente aan het Zusterplein te Zeist plaatsvinden. Eén Koninklijke Onderscheiding wordt uitgereikt in Den Haag.

De onderstaande personen ontvingen een  Koninklijke Onderscheiding uit handen van de burgemeester. Voor ieder ontvanger van een lintje was er een persoonlijk woord. Het meerendeel van de mensen, die een onderscheiding ontvingen wisten totdat zij de zaal binnentraden nog van niets. Zij waren door famillie en vrienden in een mooi pak meegelokt.

Burgemeester Janssen begon zijn speech met de volgende woorden:” Fijn dat u er allemaal bent, op dit bijzondere moment voor: Speciaal wil ik noemen:

 • De heer R. Achterberg;
 • De heer J.P. Baay;
 • Mevrouw J.E. Bac-Furster;
 • De heer A. Besorak;
 • Mevrouw J.W. Bottema;
 • De heer J.H.M. Cremer;
 • Mevrouw A.J. Cremer-Buijck;
 • De heer H.J.D. Enserink;
 • De heer A.M. de Groot;
 • De heer E. Kaouass;
 • De heer A. Tafronti;
 • De heer drs. E.M. Komproe;
 • Mevrouw E.J. van Loon;
 • Mevrouw G.H. Oberink-Burgers;
 • De heer J.W. Wemekamp;
 • De heer P. van Willenswaard.

Ja, speciaal u, want het heeft de Koning behaagd u vandaag een Koninklijke onderscheiding uit te reiken. En de Koning, dat weten we allemaal, neemt zijn besluiten niet lichtvaardig.” Alsof Koos het er gisteren in een intiem moment nog even met de Koning heeft doorgenomen. Voor alle geridderde is het in ieder geval een zeer grote eer.

OOZ__150424_9409_Zeist_Mel_Boas OOZ__150424_9413_Zeist_Mel_Boas OOZ__150424_5982_Zeist_Mel_Boas OOZ__150424_5983_Zeist_Mel_Boas OOZ__150424_9419_Zeist_Mel_Boas

OOZ__150424_9446_Zeist_Mel_Boas
Alle geridderde in een beeld

 

 

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More