Het kleinste verzetje gaat op pad

Iedere dinsdag maken  de mannen van het Zeister wielerclubje’ t Verzetje uit Zeist een trainingsrondje van ongeveer 55 kilometer. Op 16 februari 1993 werd de Tourclub PTT Post Zeist opgericht. De tourvereniging Het Verzetje bestond uit (ex)werknemers van de PTT Zeist en werknemers van de Gemeente Zeist.

Afgelopen dinsdag avond trof ik voorzitter Henk Martens zittend op de bank aan de rand van het Walkartpark op het Rond. Omdat het weer wat minder was kwam alleen die-hard Bert van Ooik opdagen voor het wekelijkse trainingsrondje. Stipt om 18:30 gingen zij op pad voor hun rondje richting de Vliegbasis Soesterberg.

trainigsrondje van tourclub het verzetje uit Zeist

trainigsrondje van tourclub het verzetje uit Zeist

trainigsrondje van tourclub het verzetje uit Zeist

trainigsrondje van tourclub het verzetje uit Zeist

Begin 2015 heeft tourclub ’t Verzetje 21 leden. Op zondagochtend (een keer in de veertien dagen) en op elke dinsdagavond (in de zomertijd-periode) wordt er gefietst. Het doel van de fietstochten is het gezellig en gezamenlijk rijden van leuke routes. De gemiddelde snelheid ligt daarom rond de 28 km/u en de ritlengte op de zondag is ongeveer 100 km. Het motto is gezelligheid en altijd een koffiestop op de zondag!

Tourclub ’t Verzetje Zeist

 

Voor Jou Uitgezocht

%d bloggers liken dit: