Search
Close this search box.

Het kleinste verzetje gaat op pad

Iedere dinsdag maken  de mannen van het Zeister wielerclubje’ t Verzetje uit Zeist een trainingsrondje van ongeveer 55 kilometer. Op 16 februari 1993 werd de Tourclub PTT Post Zeist opgericht. De tourvereniging Het Verzetje bestond uit (ex)werknemers van de PTT Zeist en werknemers van de Gemeente Zeist.

Afgelopen dinsdag avond trof ik voorzitter Henk Martens zittend op de bank aan de rand van het Walkartpark op het Rond. Omdat het weer wat minder was kwam alleen die-hard Bert van Ooik opdagen voor het wekelijkse trainingsrondje. Stipt om 18:30 gingen zij op pad voor hun rondje richting de Vliegbasis Soesterberg.

trainigsrondje van tourclub het verzetje uit Zeist
trainigsrondje van tourclub het verzetje uit Zeist
trainigsrondje van tourclub het verzetje uit Zeist
trainigsrondje van tourclub het verzetje uit Zeist

Begin 2015 heeft tourclub ’t Verzetje 21 leden. Op zondagochtend (een keer in de veertien dagen) en op elke dinsdagavond (in de zomertijd-periode) wordt er gefietst. Het doel van de fietstochten is het gezellig en gezamenlijk rijden van leuke routes. De gemiddelde snelheid ligt daarom rond de 28 km/u en de ritlengte op de zondag is ongeveer 100 km. Het motto is gezelligheid en altijd een koffiestop op de zondag!

Tourclub ’t Verzetje Zeist

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More