Search
Close this search box.

Prokkelstagedag 2015: 9 organisaties laten mensen een dagje stage lopen.

4 juni jl: landelijke Prokkelstagedag. Liefst negen werkgevers in Zeist boden een mooie stageplek aan twintig kandidaten van Abrona, Bartiméus, BigaGroep, Dijnselburgschool en Reinaerde. De kandidaten liepen mee bij de afdeling huisvesting, in het groen, in de winkel, met de directiesecretaresse, bij de bakker, ze ontvingen bezoekers bij de receptie, hielden ouderen gezelschap met koffie en spel en hielpen mee in de catering. Michelle leerling van de Dijnselburgschool heeft afgelopen donderdag een dagje meegewerkt bij  Bakker Albert.

Oog op Zeist

Wat is een Prokkelstage? 
Een Prokkelstage is een stage voor één dag voor iemand met een beperking bij een bedrijf.

Waarom een Prokkelstage?
Het is een laagdrempelige manier voor bedrijven en mensen met een beperking om kennis met elkaar te maken. Samen werken en zo elkaars mogelijkheden ontdekken. Dat is waar Prokkelen om draait! Prokkelstages zijn kleine stappen in het proces van arbeidsparticipatie maar bieden mooie ontmoetingen en leerzame ervaringen. De meeste  prokkelstagiaires, beginnen meestal ontzettend schuchter en onzeker aan een dag vol nieuwe ervaringen.

Vaak voelen ze zich na een ½ dag al helemaal thuis op hun stage plek. Met veel plezier maken zij contact met de medewerkers van  gast organisatie. Sylvia Vis van Reinaerde draaide een lunch mee in de catering bij de Rabobank Utrechtse Heuvelrug. Als snel maakte zij met iedereen een praatje en vertelde hoe het in het Lichtpunt van Abrona in Sterrenberg gaat. Onderlingen hebben de medewerkers een tegenbezoek afgesproken.

Silvia krijgt uitleg over het schoonmaken van de tafels na de lunch
Silvia krijgt uitleg over het schoonmaken van de tafels na de lunch
Samet  Ozkarakoq van Bartiméus ging mee met de postronde van de Rabobank UHR
Samet Ozkarakoq van Bartiméus ging mee met de postronde van de Rabobank UHR
 Samira helpt bij het uitgeven van passen achter de receptie.
Samira helpt bij het uitgeven van passen achter de receptie.

De prokkelstages worden in Zeist georganiseerd door Samen voor Zeist. Samen voor Zeist is haar partners dankbaar voor het geven van de mogelijkheid aan deze mensen om een  bijzondere  ervaring  op te doen. Dit jaar werden de maatschappelijke stages verzorgd bij  Abrona, Bakker Albert, Zorggroep Charim , Gemeente Zeist, Kringloopwinkel Zeist, PGGM, Rabobank Utrechtse Heuvelrug, Vogelbescherming Nederland en Warande.

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More