Prokkelstagedag 2015: 9 organisaties laten mensen een dagje stage lopen.

4 juni jl: landelijke Prokkelstagedag. Liefst negen werkgevers in Zeist boden een mooie stageplek aan twintig kandidaten van Abrona, Bartiméus, BigaGroep, Dijnselburgschool en Reinaerde. De kandidaten liepen mee bij de afdeling huisvesting, in het groen, in de winkel, met de directiesecretaresse, bij de bakker, ze ontvingen bezoekers bij de receptie, hielden ouderen gezelschap met koffie en spel en hielpen mee in de catering. Michelle leerling van de Dijnselburgschool heeft afgelopen donderdag een dagje meegewerkt bij  Bakker Albert.

Oog op Zeist

Wat is een Prokkelstage? 
Een Prokkelstage is een stage voor één dag voor iemand met een beperking bij een bedrijf.

Waarom een Prokkelstage?
Het is een laagdrempelige manier voor bedrijven en mensen met een beperking om kennis met elkaar te maken. Samen werken en zo elkaars mogelijkheden ontdekken. Dat is waar Prokkelen om draait! Prokkelstages zijn kleine stappen in het proces van arbeidsparticipatie maar bieden mooie ontmoetingen en leerzame ervaringen. De meeste  prokkelstagiaires, beginnen meestal ontzettend schuchter en onzeker aan een dag vol nieuwe ervaringen.

Vaak voelen ze zich na een ½ dag al helemaal thuis op hun stage plek. Met veel plezier maken zij contact met de medewerkers van  gast organisatie. Sylvia Vis van Reinaerde draaide een lunch mee in de catering bij de Rabobank Utrechtse Heuvelrug. Als snel maakte zij met iedereen een praatje en vertelde hoe het in het Lichtpunt van Abrona in Sterrenberg gaat. Onderlingen hebben de medewerkers een tegenbezoek afgesproken.

Silvia krijgt uitleg over het schoonmaken van de tafels na de lunch

Silvia krijgt uitleg over het schoonmaken van de tafels na de lunch

Samet  Ozkarakoq van Bartiméus ging mee met de postronde van de Rabobank UHR

Samet Ozkarakoq van Bartiméus ging mee met de postronde van de Rabobank UHR

 Samira helpt bij het uitgeven van passen achter de receptie.

Samira helpt bij het uitgeven van passen achter de receptie.

De prokkelstages worden in Zeist georganiseerd door Samen voor Zeist. Samen voor Zeist is haar partners dankbaar voor het geven van de mogelijkheid aan deze mensen om een  bijzondere  ervaring  op te doen. Dit jaar werden de maatschappelijke stages verzorgd bij  Abrona, Bakker Albert, Zorggroep Charim , Gemeente Zeist, Kringloopwinkel Zeist, PGGM, Rabobank Utrechtse Heuvelrug, Vogelbescherming Nederland en Warande.

 

Voor Jou Uitgezocht

  • Gerrit Van de Berkt
    8 juni 2015 op 18:54

    ik ben genomineerd voor een gouden prokkel vanwege het doe maar mee spel in het gemeentehuis een gast college bij hoge school Utrecht en een prokkelstage geregeld voor een kennis bij wsp Zeist west