Search
Close this search box.

Winkeldief Gerrit de Raaf slaat toe in het centrum van Zeist

 Zo’n tachtig ondernemers uit het centrum van Zeist zaten ademloos te luisteren naar de man die vorige week uit hun winkels goederen heeft gestolen. Zesenveertig ondernemningen uit het centrum namen deel aan het Secret Scan Project van het centrummanagement en de gemeente Zeist. Op vijf grote tafels in de raadzaal van het gemeentehuis lagen honderden artikelen, die mystery guest Gerrit de Raaf in een paar dagen tijd wist weg te nemen uit  winkels in het centrum.

Namens de gemeente Zeist was onder andere centrum wethouder Marcel Fluitman  aanwezig bij een deel van de presentatie. Hij gaf ook een kleine toelichting over de start van de uitvoering van het centrumvisie project. OOZ__150629_4093_Zeist_Mel_Boas

Zowel winkeliers als horeca ondernemers werden getrakteerd op een scala van trucs,  waarmee Gerrit de Raaf en zijn  assistenten ze om de tuin heeft geleid. Verschillende ondernemers hadden vooraf het idee dat zij de zaakjes goed op orde hebben. Gerrit gaf aan dat hij slechts enkele keren dicht bij ontmaskering  zijn geweest. In zijn persentatie wist Gerrit de Raaf  ze feilloos te wijzen op  zwakke plekken, in gedrag jegens klanten, handelswijze in de winkels  en tijdens het openen en sluiten van de winkel of horeca gelegenheid. OOZ__150629_9231_Zeist_Mel_Boas

Gerrit de Raaf gaf ze veel bruikbare tips, waardoor de kansen voor de winkeldieven  worden verkleind.  Door te laten samen te werken kunnen een aantal risico’s worden verminderd. Een sms-alert in geval van een verdachte situatie betekent dat de informatie over ongewenste personen razend snel onderling word gedeeld.OOZ__150629_9177_Zeist_Mel_Boas

De veiligheid van het winkelpersoneel was een belangrijk onderwerp. Met de tips over procedures rond kassageld en het openen en sluiten van de winkel voelt het winkelpersoneel zich veiliger, omdat de kansen voor overvallers tot een minimum beperkt worden.

Deelnemers, de Stichting Centrummanagement, de belangenorganisatie van de centrumondernemers, en de gemeente Zeist kijken terug op een geslaagd Secret Scan project. Omwille van toekomstige werkzaamheden van Gerrit de Raaf hebben wij hem niet herkenbaar in beeld gebracht. 

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More