Winkeldief Gerrit de Raaf slaat toe in het centrum van Zeist

 Zo’n tachtig ondernemers uit het centrum van Zeist zaten ademloos te luisteren naar de man die vorige week uit hun winkels goederen heeft gestolen. Zesenveertig ondernemningen uit het centrum namen deel aan het Secret Scan Project van het centrummanagement en de gemeente Zeist. Op vijf grote tafels in de raadzaal van het gemeentehuis lagen honderden artikelen, die mystery guest Gerrit de Raaf in een paar dagen tijd wist weg te nemen uit  winkels in het centrum.

Namens de gemeente Zeist was onder andere centrum wethouder Marcel Fluitman  aanwezig bij een deel van de presentatie. Hij gaf ook een kleine toelichting over de start van de uitvoering van het centrumvisie project. OOZ__150629_4093_Zeist_Mel_Boas

Zowel winkeliers als horeca ondernemers werden getrakteerd op een scala van trucs,  waarmee Gerrit de Raaf en zijn  assistenten ze om de tuin heeft geleid. Verschillende ondernemers hadden vooraf het idee dat zij de zaakjes goed op orde hebben. Gerrit gaf aan dat hij slechts enkele keren dicht bij ontmaskering  zijn geweest. In zijn persentatie wist Gerrit de Raaf  ze feilloos te wijzen op  zwakke plekken, in gedrag jegens klanten, handelswijze in de winkels  en tijdens het openen en sluiten van de winkel of horeca gelegenheid. OOZ__150629_9231_Zeist_Mel_Boas

Gerrit de Raaf gaf ze veel bruikbare tips, waardoor de kansen voor de winkeldieven  worden verkleind.  Door te laten samen te werken kunnen een aantal risico’s worden verminderd. Een sms-alert in geval van een verdachte situatie betekent dat de informatie over ongewenste personen razend snel onderling word gedeeld.OOZ__150629_9177_Zeist_Mel_Boas

De veiligheid van het winkelpersoneel was een belangrijk onderwerp. Met de tips over procedures rond kassageld en het openen en sluiten van de winkel voelt het winkelpersoneel zich veiliger, omdat de kansen voor overvallers tot een minimum beperkt worden.

Deelnemers, de Stichting Centrummanagement, de belangenorganisatie van de centrumondernemers, en de gemeente Zeist kijken terug op een geslaagd Secret Scan project. Omwille van toekomstige werkzaamheden van Gerrit de Raaf hebben wij hem niet herkenbaar in beeld gebracht. 

 

Voor Jou Uitgezocht

 • Wendela Oskam
  1 juli 2015 op 12:53

  Heeft de burgemeester gecontroleerd of zijn ambtsketen nog op zijn plek ligt? Want die Gerrit is wel goed in wat hij doet!

 • Oma van den Brink
  1 juli 2015 op 14:55

  Je moet je doodschamen…….

 • Laura Wassenberg
  1 juli 2015 op 19:54

  Patrick van Doorn

 • Chris Klomp
  1 juli 2015 op 23:54

  Dit moet je lekker op FB zetten, kom dames en heren we gaan naar Zeist daar kunnen we makkelijk jatten…..!!! Misschien de winkelier op een andere manier waarschuwen…???

 • Corien
  9 juli 2015 op 15:36

  Nee cris, zo hebben de winkeliers juist de trucjes van de dief geleerd en wordt deze makkelijker herkend en opgepakt. De dief weet nu ook dat die trucs niet meer werken! De