kijkje achter de schermen van de KNVB persconferentie

6 kamera ploegen leggen hetzelfde beeld vast tijdens KNVB Persconferentie met de Bondscoach.

In een van de ruime beneden zalen van Hotel Oud London in Zeist was een belangrijk deel van de vaderlandse sportpers bijeengekomen voor een KNVB Persconferentie over Oranje.  Bondscoach Danny Blind en directeur betaald voetbal Bert van Oostveen hielden hier een persconferentie over het mislopen van de EK Kwalificatie voor het EK van 2016.  OogOpZeist gunt u graag een kleine kijkje  achter de schermen. OogOpZeist wil zich niet mengen in de discussies, die er zich vaak tussen de pers en het KNVB establishment afspeelt. Wij laten u alleen meer zien dan de 2 mannen achter de tafel. Na de persconferentie werd er informeel nog verder gepraat over voetbal en de prestaties van verschillende Nederlands Elftalspelers op dit moment.

Wie overigens het idee heeft dat de bondscoach en selectie van Oranje de zomer van 2016 op het strand gaat doorbrengen heeft het fout. Hoe het zomerprogramma eruit gaat zien is nog niet bekend. In een aantal gevallen zal het Nederlands elftal zich beschikbaar stellen als sparringpartner voor landenteams, die wel het EK in Frankrijk spelen. Volgens de heren achter de tafel is het Nederlands elftal hiervoor een gewilde tegenstander. Het is zeker niet uitgesloten dat Oranje een aantal wedstrijden op een ander continent zal spelen. Een buitenlandse voetbal tournee  op een ander continent kan voor de KNVB zeer lucratief zijn.

De bondscoach hoopt het boek rondom het mislopen van het EK in Frankrijk hiermee een beetje te sluiten. Om zich vanaf nu te gaan richten op de WK-kwalificatiereeks, die in september 2016 start. De poule van Nederland bestaat uit  Luxemburg, Frankrijk, Zweden, Bulgarije en Wit-Rusland. Vanaf nu moeten we naar de toekomst kijken, aldus de bondscoach.

Bekijk het inhoudelijke verslag van de persconferentie van Danny Blind op NOS.NL

Danny Blind luistert en legt uit

Danny Blind luistert en legt uit

zou hier de uitdrukking hengelen naar een antwoord vandaan komen.

Zou hier de uitdrukking hengelen naar een antwoord vandaan komen?

Bondscoach Danny Blind legt uit.

Bondscoach Danny Blind legt uit.

Enigsinds opgelucht verlaat Bondscoach Danny Blind het podium.

Enigsinds opgelucht verlaat Bondscoach Danny Blind het podium.

Ook Marco van Basten krijgt de persinformatie mee van de communicatie dames van de KNVB.

Ook Marco van Basten krijgt de persinformatie mee van de communicatie dames van de KNVB.

ouwehoeren over voetbal blijft ook voor deze jongens altijd leuk

ouwehoeren over voetbal blijft ook voor deze jongens altijd leuk

ouwehoeren over voetbal blijft ook voor deze jongens altijd leuk

ouwehoeren over voetbal blijft ook voor deze jongens altijd leuk

Ook Danny Blind praat het liefste over voetbal ook na de persconferentie

Ook Danny Blind praat het liefste over voetbal ook na de persconferentie

In november speelt Oranje 2 oefenduels tegen Wales (13 november) en Duitsland (17 november). Hiervoor werd tijdens de persconferentie de voorlopige selectie bekend gemaakt.

De voorlopige selectie van Oranje:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Maarten Stekelenburg (Southampton), Kenneth Vermeer (Feyenoord) en Jeroen Zoet (PSV)

Defensie: Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United), Terence Kongolo (Feyenoord), Karim Rekik (Olympique Marseille), Jairo Riedewald (Ajax), Kenny Tete (Ajax) en Joël Veltman (Ajax)

Middenveld: Vurnon Anita (Newcastle United), Jordy Clasie (Southampton), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Marko Vejinovic (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (Newcastle United)

Aanval: Bas Dost (VfL Wolfsburg), Eljero Elia (Feyenoord), Anwar El Ghazi (Ajax), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou) en Arjen Robben (Bayern München)


Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld. Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

Voor Jou Uitgezocht

  • Ria van der Doef-Doest
    3 november 2015 op 17:53

    Ik heb nog in de jaren 50 bij het KNVB sportcentrum gewerkt toen speelde alleen het Nederlands elftal en ze sliepen in het landhuis wat later afgebrand is, maar ik werkte daar toen niet meer ik denk dat de porties woning er nog wel staat.