Search
Close this search box.

Sinterklaas neemt zijn intrek in Slot Zeist

Traditiegetrouw neemt ook dit jaar Sinterklaas zijn Intrek in Het  Slot Zeist. Hij zal er verblijven tot zijn verjaardag op  6 december. Die hij zoals bij velen bekend weer elders op een geheime lokatie zal vieren. Bekijk alle foto’s van de Intocht van Sinterklaas in het Album op de Facebookpagina van OogOpZeist.nl

Ontvangst op de Hogeweg
Ontvangst op de Hogeweg
Stomerij dit jaar vrind van de Sint
Stomerij dit jaar vrind van de Sint

De aankomst van Sinterklaas op Slot Zeist is ook bij de Zeister ouders en kinderen niet onopgemerkt gebleven. Via het busstation, de slotlaan, het Belcour en de hogeweg ging de goedheiligman en zijn gevolg op weg naar het gemeentehuis. Hier stond Burgemeester Koos Jansen met drie van zijn wethouders hem op te wachten voor de overhandiging van de Sleutel van Het Slot Zeist.

Sinterklaas neemt zijn intrek in Slot Zeist
Supersnelle pieten op skates
Sinterklaas neemt zijn intrek in Slot Zeist
Amerigo wordt ontvangen bij Hotel Theater Figi
Sinterklaas neemt zijn intrek in Slot Zeist
Familie foto voor Figi
Sinterklaas neemt zijn intrek in Slot Zeist
Sinterklaas ontvangt de Sleutel
Sinterklaas neemt zijn intrek in Slot Zeist
Pieten Portret

Toen wij de Sint vroegen waarom hij juist Zeist en het Slot Zeist heeft uitgekozen voor zijn verblijf in ons land. Antwoord de goedheiligman:

“Mijn keuze voor Zeist wordt vooral bepaald door de uitstekende logistieke ligging van Zeist centraal in Nederland. Vanuit Zeist hebben mijn Pieten geen enkel probleem om alle pakjes op tijd door het hele land rond te brengen. Daarnaast heeft Zeist uitstekende faciliteiten, die onze belangrijke taak zeer vergemakkelijken.

Ik kies graag voor het Slot Zeist vanwege uitstekende service, die ik ieder jaar ontvang van Hotel Figi en Het Slot Zeist. Vooral geniet ik en mijn Pieten van de heerlijke hapjes. Zeer in het bijzonder de speculaas en pepernoten taart is niet te versmaden. (alleen voor echte Pieten)” Zeist is daarmee officieel Sinterklaasstad tot 6 december.

Aankomst bij het Slot Zeist
Aankomst bij het Slot Zeist

Sinterklaas neemt zijn intrek in Slot Zeist

De sint drumt een nummertje mee met de Pietenband
De sint drumt een nummertje mee met de Pietenband
Sint gaat het Slot Zeist binnen
Sint gaat het Slot Zeist binnen

Er zijn verschillende gelegenheden om Sinterklaas te ontmoeten en een kijkje te nemen in de verblijven van Sinterklaas.

Op 22 november viert de Sint vast een deel van zijn verjaardag met “De Magische Sinterklaasshow in Figi!

Nederlands bekendste goochelaar Hans Kazàn ontvangt Sinterklaas in Theater Figi in Zeist. Dat doet hij samen met de internationaal succesvolle illusionisten Oscar, Renzo & Mara van de groep Magic Unlimited en de komiek van de familie: Steven Kazàn. Een spetterende show boordevol wonderbaarlijke trucs, humor en verbluffende illusies. Mensen zweven door de lucht, Pieten verschijnen uit het niets en zelfs Sint Nicolaas zal meedoen aan een magische act.

Het Slot van Zeist zal tijdens het verblijf van Sinterklaas tijdens het  weekend van zaterdag 28 en zondag 29 november 2015 worden opengesteld voor het jeugdige publiek, ouders en grootouders.

Neem een kijkje in de slaapkamer van de Sint en de slaapkamer van de Elite Pieten. Schuif aan tafel in de eetzaal van Sinterklaas met  ‘Signorita-etiquetta Consuela de Castagnetta’.  Help mee in de Pietenbakkerij, deze vind je in de kelders van het Slot. Sorteer brieven, gedichten en tekeningen in de Postkamer. Dat en nog veel meer … is te zien en te beleven in het welbekende Slot Zeist. Bestel hier kaartjes voor het Huis van Sinterklaas

Meer informatie over deze  Sinterklaas activiteiten vind je op Zeist Sinterklaasstad.nl

Bekijk alle foto’s van de Intocht van Sinterklaas in het Album op de Facebookpagina van OogOpZeist.nl

Taggen, delen en downloaden van deze foto’s is toegestaan voor prive gebruik is toegestaan. Commercieel gebruiken voor reclamedoelen alleen na toestemming van OogOpZeist/Mel Boas. Neem hierover contact ons op.


Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More