Oliebollen voor vluchtelingen van “Welkom in Zeist”

Het platform welkom in Zeist is oudejaarsdag overweldigd met een enorme lading oliebollen voor de vluchtelingen in de Noodopvang. Het Platform Welkom in Zeist  is opgericht om de hulp aan de vluchtelingen in de Noodopvang en het AZC in goede banen te leiden.  Er is massaal gehoor gegeven aan de oproep van het platform om oliebollen te brengen naar het AZC.

Door de musical omlijsting van de  djembe band Kobadji hadden zowel vluchtelingen en vrijwilligers een gezellige oudejaarsmiddag. De vluchtelingen uit de noodopvang, die het te koud of te spannend vonden om te komen, ontvingen een zak oliebollen op hun kamer in het officiershotel. Deze werden verzorgd door onder andere de Bio Basis & La Colina en Samen in Zeist. De oliebollen party heeft ook de aandacht getrokken van de NOS en RTV Utrecht. Door hen werd platform voorzitter Erwin Hilverda geïnterviewd. “Wij willen graag laten zien dat we allemaal mensen zijn. Overal in de wereld houden mensen van lekkernijen , die zoets, gefrituurd en warm zijn. Kortom een oliebol. Het is hartverwarmend om te zien, hoe de inwoners van Soest en Zeist omgaan met deze vluchtelingen. Wij willen graag laten zien dat het ook anders kan.

Er waren ook vele families, die oliebollen kwamen brengen. Voor sommige Zeistenaren was het de eerste keer dat zij zich aan het bakken van oliebollen waagde. Zij bleven voor een glaasje warme chocolade melk en gingen in gesprek met de vluchtelingen. Het platform Welkom in Zeist kijkt terug op een goede afsluiting van 2015.

Oog op Zeist

 

Oog op Zeist

Roel van Nieuwstadt laat de eerste oliebol van Samira goed smaken.

Oog op Zeist

Djembe band Kobadji zorgde voor een feestelijke sfeer.

Oog op Zeist

Deze zakken met oliebollen werden verdeeld onder de families van de noodopvang

Oog op Zeist

Het platform Welkom in Zeist

Oog op Zeist

Genieten van een oliebol

Oog op Zeist

Erwin Hilverda ontving dit kaartje bij de oliebollen van een van de vrijwilligers

 

 

Voor Jou Uitgezocht