Festival Zeist Vertelt op 20 maart 2016

Elk jaar op 20 maart is het Wereld Vertel Dag. Op de hele wereld worden die dag gratis vertelevenementen aangeboden om meer en meer mensen te laten kennismaken met de vertelkunst. In Nederland wordt Wereldverteldag ondersteund door de Stichting Vertellen. Dit gebeurt onder andere door de website www.wereldverteldag.nl waar alle evenementen in Nederland en Vlaanderen op een landkaart worden gezet.

Sinds twee jaar staat ook Zeist op die kaart met ‘Festival Zeist Vertelt’! Een kleinschalig festival waarbij op een zestal locaties in Zeist tweemaal een programma van een half uur wordt gebracht door twee vertellers en een muzikant.

Dit jaar deden mee: de pas geopende Azijnmakerij, de Looborch, de wijnkelder van de Witte Os, het Christiaan Huygens Theater (Toverlantaarntheater), de tipi bij  de Boswerf en het Torenlaantheater. De verhalenvertellers namen ons mee naar Afrika en Australië, China, Oost-Europa en ook Zeist zelf kwam goed aan bod door de gedichten en beelden die Henjo Hekman bracht in de Looborch. Ook werd er verteld met de mooie plaatjes van de toverlantaarn.

Festival Zeist Vertelt werd einde van de middag afgesloten in het Torenlaantheater met een raamvertelling door Esther Kornalijnslijper met prachtige klanken op gitaar door Henk Jagtenberg.

Op 6 lokaties in Zeist werden tijdens wereld verteldag verhalen vertelt

Op 6 lokaties in Zeist werden tijdens wereld verteldag verhalen vertelt

Het festival wordt georganiseerd door de Werkgroep Zeist Vertelt, onderdeel van Stichting CultuurZeist, en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zeist, Bibliotheek Idea Zeist, Stichting Literaire Activiteiten Zeist, Zeister Muziekschool en Pien Design.

De organisatie bedankt graag alle vertellers, muzikanten, locatie eigenaren en uiteraard en niet te vergeten de ruim 200 luisteraars die van deze tweede editie genoten hebben!

Graag tot volgend jaar op zondag 19 maart 2017 voor de derde editie van Festival Zeist Vertelt! Of in de tussentijd in een van de Vertelcafés in het Torenlaantheater. Zie voor actuele data: www.cultuurzeist.nl Wilt u ook leren vertellen? Vertelcursussen worden verzorgd door www.ideacultuur.nl.

Op 6 lokaties in Zeist werden tijdens wereld verteldag verhalen vertelt

Op 6 lokaties in Zeist werden tijdens wereld verteldag verhalen vertelt

Bron: Werkgroep Zeist Vertelt

Voor Jou Uitgezocht

%d bloggers liken dit: