Search
Close this search box.

39 lammetjes op Heidestein

Bij de schaapskooi van Heidestein zijn dit jaar 40 lammetjes geboren. Eentje krijgt  van zijn moeder onvoldoende melk en krijgt dagelijks van schaapherder Gerard de fles. Eén lammetje van de 40 is dit paasweekend overleden. Tijdens de pasen kwamen er veel bezoekers uitwaaien op de schaapskooi. Ieder zondagmiddag en tijdens de vakantieperiode mogen de kinderen om half 4 helpen met het voeren van de lammetjes.  Aan het einde van 2 drukke dagen op de schaapskooi van Heidestein zaten de lammetjes en schapen lekker na te genieten in het warme lentezonnetje. De schaapskooi lag er rond een uur of vijf vredig bij.

39 lammetjes op schaapskooi van Heidestein. Eentje krijgt flesvoeding.
Schaapsherder Gerard
39 lammetjes op schaapskooi van Heidestein. Eentje krijgt flesvoeding.
39 lammetjes op schaapskooi van Heidestein. Eentje krijgt flesvoeding.
39 lammetjes op schaapskooi van Heidestein. Eentje krijgt flesvoeding.
39 lammetjes op schaapskooi van Heidestein. Eentje krijgt flesvoeding.
39 lammetjes op schaapskooi van Heidestein. Genieten in de lentezon op Heidestein.
Genieten in de lentezon op Heidestein.
39 lammetjes op schaapskooi van Heidestein. Eentje krijgt flesvoeding.
Genieten in de lentezon op Heidestein.
39 lammetjes op schaapskooi van Heidestein. Eentje krijgt flesvoeding.
Na 2 drukke paasdagen keert de rust terug op Heidestein.
39 lammetjes op schaapskooi van Heidestein. Eentje krijgt flesvoeding.
Na 2 drukke paasdagen keert de rust terug op Heidestein.

De schaapskooi van Heidestein 

Schaapskooi Heidestein in Zeist is een originele potstal uit 1884. De stal is in 1980 gerestaureerd en nu in gebruik als informatiecentrum. De oude schaapskooi is daarnaast ook de thuishaven van een kudde Drentse heideschapen. Diverse folders en kinderroutes zijn er verkrijgbaar. Op het open veld rond de schaapskooi lopen Drentse heideschapen. Deze worden ’s winters bijgevoerd. Gedurende het hele jaar zijn er activiteiten, zoals lammetjeskijkdagen in het voorjaar, het Schaapscheerfeest in de zomer en het Kerstfeest in december.

Openingstijden
Zondag 13.30 – 16.30 uur
In korte schoolvakanties op zaterdag van 13.30 – 16.30 uur.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More