Giro Ladies Night bij Het Rijwielpaleis

Giro Ladies Night bij het Rijwielpaleis op de Voorheuvel

Ongeveer 40 snelle dames bezochten woensdagavond de speciaal voor dames georganiseerde informatieavond over verschillende aspecten van het wielrennen. De Ladies Night werd georganiseerd door Het Rijwielpaleis Zeist in samenwerking met mijnfietstrainer.nl.

Vooral de sleutelclinic in de werkplaats van Het Rijwielpaleis was voor de dames zeer instructief. Hier leerden zij hoe ze zelf hun tubeless kunnen verwisselen onderweg en hun fiets na een rit weer in topconditie kunnen brengen voor de volgende tocht. Inclusief informatie over de juiste smeerseltjes voor de ketting en dergelijke. Verschillende dames waren blij dat zij nu thuis hun wederhelften eens wat verweer konden geven over de technische kant van hun racefiets.

De wielrensters kregen ook uitleg over voeding tijdens een wedstrijd of trainingstocht. Zo leerden zij tijdens een voorlichting van Tehave dat het lichaam niet meer dan 60g koolhydraten per uur kan opnemen. Het heeft dus geen zin om een overvloed aan voeding mee te nemen als je gaat fietsen. Op de avond zelf was er ook aan voeding gedacht: overbuurman La Collina verzorgde mooie Italiaanse antipasti en de drankjes.

Natuurlijk was er ook aandacht voor speciale fietskleding voor dames. Want comfort en er geweldig uitzien op de fiets zijn natuurlijk ook belangrijk. Al was haar man er meer mee bezig dan zij zelf, volgens een van de wielrensters. Met mijnfietstrainer.nl verzorgt Willem Blankwater cursussen, trainingen, clinics voor en over wielrennen.  Zoals dat bij een ladiesnight gebruikelijk is gingen alle dames met een goed gevulde goodiebag naar huis.

Giro Ladies Night bij het Rijwielpaleis op de Voorheuvel

Giro Ladies Night bij het Rijwielpaleis op de Voorheuvel

Giro Ladies Night bij het Rijwielpaleis op de Voorheuvel

Giro Ladies Night bij het Rijwielpaleis op de Voorheuvel

Giro Ladies Night bij het Rijwielpaleis op de Voorheuvel

Giro Ladies Night bij het Rijwielpaleis op de Voorheuvel

Giro Ladies Night bij het Rijwielpaleis op de Voorheuvel

Giro Ladies Night bij het Rijwielpaleis op de Voorheuvel

Giro Ladies Night bij het Rijwielpaleis op de Voorheuvel

Giro Ladies Night bij het Rijwielpaleis op de Voorheuvel

Giro Ladies Night bij het Rijwielpaleis op de Voorheuvel

Giro Ladies Night bij het Rijwielpaleis op de Voorheuvel

Giro Ladies Night bij het Rijwielpaleis op de Voorheuvel

Giro Ladies Night bij het Rijwielpaleis op de Voorheuvel

Voor Jou Uitgezocht

%d bloggers liken dit: