Laatste Culture Club met Henjo Hekman en Ludique Live

De laatste Culture Club in Galerie Kortom op de Voorheuvel was een bijzondere avond.  Per 1 augustus moet Tom Gijsen de sleutels van de ooit ALDI supermarkt inleveren om plaats te maken voor een kringloopwinkel. Met de sloop van de gebouwen aan de overkant, was de Voorheuvel eindelijk verlost van het uitzicht op een uitdragerij. Tom Gijsen heeft nog geen idee waar hij Galerie Kortom nu kan onderbrengen. Het liefste wil hij in het centrum van Zeist blijven. Als per eind december ook Stichting P’ Arts aan de Antonlaan zijn deuren noodgedwongen moet sluiten wordt het wel erg schraal met mogelijkheden voor Zeister Kunstenaars om hun werk in een galerie te exposeren. De komende periode gaat hij op zoek naar een nieuwe locatie. Tot 16 juli is iedereen nog van harte welkom bij de de Expositie ‘East meets West’.

Temidden van de werken van de expositie ‘East meets West’ traden dit keer  de kersverse stadsdichter Henjo Hekman en World of Ludique Live, op.  Voor stadsdichter Henjo Hekman was het zijn eerste publieke optreden na zijn inauguratie vorige week. Hij las voor de pauze gedichten voor over Zeist. Na de pauze nam de nachtburgemeester van Zeist ons mee op reis naar zijn tweede thuis, het eiland Terschelling.  Binnenkort verschijnt zijn tweede boek over dit eiland.

De dichter werd afgewisseld met optredens van Ludique Live, een hilarisch theaterduo bestaande uit Martijn Mulders en Gerald Drent, begeleid door een pianist.

De expositie ‘East meets West’ (van 23 april t/m 16 juli 2016) toont werken vanuit alle windstreken, van China tot Spanje, en met de natuur als onuitputtelijke inspiratiebron.

Te zien zijn grafisch en schilderwerk van diverse Chinese kunstenaars uit de provincie Yunnan, keramisch werk van Satu Juutilainen (Barcelona), beelden van Elvia Cor (Barcelona), textiele kunstwerken van Gita Kalishoek, schilderijen van Fransisca Kalmijn, marmeren beelden van Joost Nijhof en op urban-art geinspireerde schilderijen van Yvonne Kok.

 

Culture Club Mei in Galerie Kortom

Culture Club Mei in Galerie Kortom

Culture Club Mei in Galerie Kortom

Culture Club Mei in Galerie Kortom

Culture Club Mei in Galerie Kortom

Culture Club Mei in Galerie Kortom

Culture Club Mei in Galerie Kortom

Culture Club Mei in Galerie Kortom

Culture Club met stadsdichter Henjo Hekman en World of Ludique Live en pianist Paul Tijink!

Culture Club met stadsdichter Henjo Hekman en World of Ludique Live en hun pianist

 

Voor Jou Uitgezocht

%d bloggers liken dit: