Search
Close this search box.

Rake klap start sloop Emmaplein tunneltje

Met een goed voorbereide ferme klap gaf wethouder Marcel Fluitman het officiële startschot voor de sloop van het tunneltje. Hij werd hierbij bijgestaan door Hans Pott van de bewonerscommissies van de Emmaveste en Ingrid Heemskerks als vertegenwoordiger van de ondernemers in het centrum. Zij werden vervolgens een handje geholpen door een zetje van de aannemer. Voor Wethouder Fluitman een belangrijke een mijlpaal in het project van de vernieuwing van het centrum: “We moeten eerst slopen om vanaf het voorjaar te kunnen gaan vernieuwen in het centrum”.

Na de mokerslagen van de wethouder werden de werkzaamheden snel overgenomen door de mannen van Nelis Infra, die al druk bezig zijn met het verwijderen van het wegdek in de tunnel. Voorafgaand aan de sloop is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de kansen op verzakking van de omliggende gebouwen. De onderzoeken wijzen uit dat dit risico nihil is.

Voor wie nu al niet meer weet hoe het tunneltje er ooit uitzag een panorama beeld van de situatie voor de sloop. In de toekomst zal het Emmaplein en de markt een heel ander aangezicht krijgen zoals te zien op de artist-impressions uit het beeldkwaliteitsplan van de centrumvisie.

Start van de sloop van het tunneltje op het Emmaplein
Start van de sloop van het tunneltje op het Emmaplein
Oog op Zeist
Medewerker van Nelis Infra maakt het karwei af.
Oog op Zeist
Kunstwerk op het Weeshuislaanplein

Het kunstwerk op de rotonde voor de tunnel  gaat ook onder de sloophamer. Na de sloop kan het verkeer weer gebruik maken van de route via het Emmaplein als verbindingsroute.

Artist impression van het Emmaplein uit het beeldkwaliteitsplan
Artist impression van het Emmaplein uit het beeldkwaliteitsplan
Artist impression van het Emmaplein uit het beeldkwaliteitsplan
Artist impression van het Emmaplein uit het beeldkwaliteitsplan

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More