Rake klap start sloop Emmaplein tunneltje

Start van de sloop van het tunneltje op het Emmaplein

Met een goed voorbereide ferme klap gaf wethouder Marcel Fluitman het officiële startschot voor de sloop van het tunneltje. Hij werd hierbij bijgestaan door Hans Pott van de bewonerscommissies van de Emmaveste en Ingrid Heemskerks als vertegenwoordiger van de ondernemers in het centrum. Zij werden vervolgens een handje geholpen door een zetje van de aannemer. Voor Wethouder Fluitman een belangrijke een mijlpaal in het project van de vernieuwing van het centrum: “We moeten eerst slopen om vanaf het voorjaar te kunnen gaan vernieuwen in het centrum”.

Na de mokerslagen van de wethouder werden de werkzaamheden snel overgenomen door de mannen van Nelis Infra, die al druk bezig zijn met het verwijderen van het wegdek in de tunnel. Voorafgaand aan de sloop is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de kansen op verzakking van de omliggende gebouwen. De onderzoeken wijzen uit dat dit risico nihil is.

Voor wie nu al niet meer weet hoe het tunneltje er ooit uitzag een panorama beeld van de situatie voor de sloop. In de toekomst zal het Emmaplein en de markt een heel ander aangezicht krijgen zoals te zien op de artist-impressions uit het beeldkwaliteitsplan van de centrumvisie.

Start van de sloop van het tunneltje op het Emmaplein

Start van de sloop van het tunneltje op het Emmaplein

Oog op Zeist

Medewerker van Nelis Infra maakt het karwei af.

Oog op Zeist

Kunstwerk op het Weeshuislaanplein

Het kunstwerk op de rotonde voor de tunnel  gaat ook onder de sloophamer. Na de sloop kan het verkeer weer gebruik maken van de route via het Emmaplein als verbindingsroute.

Artist impression van het Emmaplein uit het beeldkwaliteitsplan

Artist impression van het Emmaplein uit het beeldkwaliteitsplan

Artist impression van het Emmaplein uit het beeldkwaliteitsplan

Artist impression van het Emmaplein uit het beeldkwaliteitsplan

 

Voor Jou Uitgezocht