Search
Close this search box.

Nieuwe Fietstunnel bij Vollenhoven (N237) in De Bilt geopend.

In het weekend van 7 t/m 10 oktober was de kruising Utrechtseweg/Amersfoortseweg (kruising Vollenhoven) in De Bilt afgesloten voor al het verkeer. De provincie was bezig met de afrondende werkzaamheden rondom de fietstunnel. Door de fietstunnel wordt de doorstroming en de verkeersveiligheid verbeterd van fietsers tussen Zeist en Utrecht.  Hierdoor komt er ook meer capaciteit voor het autoverkeer tussen Utrecht en Amersfoort via de N237.De volgend werkzaamheden zijn dit weekend uitgevoerd:

  • Aanleg van een fietstunnel aan de noordkant van de Utrechtseweg, onder de Amersfoortseweg; de nieuwe fietstunnel vervangt de bovengrondse fietsoversteek
  • Reconstructie van de opstelstroken van Utrecht richting Amersfoort.
  • Verlenging van de rechtsafstrook van Amersfoort naar Utrecht.
  • Vervanging van de verkeerslichten.

Vanaf maandagochtend 10 oktober wordt alles in gebruik genomen. De fietsers gebruik maken van de nieuwe fietstunnel. Ook zijn de nieuwe verkeerslichten in bedrijf. Na de weekendafsluiting worden nog kleine afrondende werkzaamheden uitgevoerd en wordt er groen aangeplant. Deze werkzaamheden geven geen verkeershinder en duren naar verwachting tot het einde van dit jaar.

Fiesters hoeven niet meer te stoppen bij landgoed Vollenhoven
Fiesters hoeven niet meer te stoppen bij landgoed Vollenhoven
Fiesters hoeven niet meer te stoppen bij landgoed Vollenhoven
Fiesters hoeven niet meer te stoppen bij landgoed Vollenhoven

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More