Search
Close this search box.

Wouter Stips exposeert in ‘Museum’ Galerie Kortom

Vanmiddag 11/12 Grand Opening Expositie Wouter Stips in Museum Galerie Kortom.
Zeist – Van zaterdag 10 december t/m 14 januari is Galerie Kortom aan de Voorheuvel   ‘Museum Kortom’. Speciaal voor de expositie van Wouter Stips onderging de tot galerie omgebouwde supermarkt een totale metamorfose. De muren zijn   Rijksmuseum grijs geworden.  De speciale expositie verlichting geven de ruimte een volledig andere uitstraling. De werken van Wouter Stips zijn komen zo optimaal tot hun recht volgens galeriehouder  Tom Gijsen.

In de expositie zijn meer dan 100  werken van de veelzijdige kunstenaar Wouter Stips te zien. De expositie bestaat uit schilderijen, glas-sculpturen, zeefdrukken, boeken, beelden in brons en cortenstaal, houten beelden, litho’s en originele werken op papier, omlijst door films en muziek. Tijdens de expositie worden er rondleidingen en kinderworkshops georganiseerd. De komende maand ook op zondag geopend.

Wouter Stips’ kunst wordt landelijk en internationaal zeer gewaardeerd. Zijn werk is opgenomen in vele bedrijfs- en particuliere collecties en in galeries in binnen- en buitenland. Onlangs wijdde het Singer Museum in Laren een tentoonstelling aan de kunstenaar en zijn werk.

Expositie van Wouter Stips in Museum Galerie Kortom
Expositie van Wouter Stips in Museum Galerie Kortom

Biografie
Wouter Stips werd geboren in 1944 in Wassenaar. Tijdens zijn studie in de jaren zestig aan de Willem de Kooning Akademie in Rotterdam hield hij zich bezig met allerlei vormen van beeldende en toegepaste kunsten. Hij exposeerde met grafiek en schilderijen, maakte animatiefilms, schreef en  regisseerde theatervoorstellingen en publiceerde boeken. Vanaf 1980 legde hij zich toe op het maken van televisie en film. Na deze intensieve tijd besloot hij in 1995 weer terug te keren naar zijn oude liefde, het vrije schilderen.  Al gauw ontwikkelde hij zijn eigen stijl en vele exposities in binnen- en buitenland volgden. Wouter Stips is een zeer productief en veelzijdig kunstenaar. Naast schilderijen maakt Stips ook beelden in hout, brons en staal. Hij werkt met keramiek en maakt i.s.m. Studio Berengo in Murano kleurrijke glas-sculpturen. Daarnaast publiceert hij kunstboeken waarin hij zijn werk omlijst met eigen gedichten.

Galerie Kortom, Voorheuvel 48, Zeist
Openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag  12 tot 18 uur. Speciaal gedurende deze tentoonstelling is de galerie ook op zondag open, van 12 tot 16 uur! Andere dagen: op afspraak via 06-54303725. Informatie over de exposities en culturele activiteiten van Galerie Kortom zijn te vinden op de website www.galeriekortom.nl

 

Expositie van Wouter Stips in Museum Galerie Kortom
Expositie van Wouter Stips in Museum Galerie Kortom

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More