Search
Close this search box.

Eerste krokussen kondigen komst lente aan in Zeist.

Astronomisch gezien begint de lente als de dag en de nacht even lang zijn. Deze lentenachtevening vindt plaats op of rond 21 maart.  Op 1 maart is de meteorologische lente begonnen.  Meteorologen hebben afgesproken dat de seizoenen worden ingedeeld in periodes van 3 maanden. De lente valt dan in de maanden maart, april en mei. Op die manier kunnen cijfers over het weer gemakkelijker vergeleken worden. 

Van de start van de lente merken we in deze krokusvakantie nog niet heel erg veel. Het weer is vooral grijs en sombert met soms een enkel zonnestraaltje.  Her en der  steken de eerste krokussen de kopjes door het grasveld heen en brengen enig kleur terug in het grijze weer.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More