Search
Close this search box.

Dennis Souverein  wint de 62ste Ronde van Zeist

Mooie fietsmiddag rondom de Koelaan.
Zondag middag werden er vier wedstrijden gereden tijdens de 62ste  ronde van Zeist.
De belangrijkste wedstrijd was de  KNWU wedstrijd van de snelle mannen met glimmend geschoren kuiten. Zij reden een wedstrijd over 60 kilometer op een parcours achter het Slot. Uiteindelijk was Dennis Souverein  de concurrentie te slim af. In de laatste van 31 rondjes wist hij op de Hernhuttersingel de concurrentie af te schudden en alleen over de finish te gaan.  Thymen Arensman en Ferdinand Cools finishte als nummer 2 en 3 van deze race. Bekijk en bestel hieronder alle foto’s van de 62ste Wielerronde van Zeist.

De 62ste Ronde van Zeist werd verreden op en parcours in de buurt van Slot Zeist

Open Kampioenschap van Zeist.

Hierna was het de beurt aan de Zeistenaren om onderling de krachten op de fiets  te meten op het parcours. Aan de wedstrijd konden sportieve inwoners van Zeist en omliggende gemeenten meedoen. Ongeveer 3 mannen en 2 vrouwen maakte onderling  uit wie zich de Wielerkampioen 2017 van Zeist mag noemen. Erwin Reijneveld kwam na 25 minuten en 3 rondjes van bijna 2 km als eerste over de streep. Bij de dames won Cindy van Rijkswick het nipt van Sara van Vliet.
De prijzen foto is het open kampioenschap van Zeist
Erwin Reijneveld, Remco van Dijk en Klaas van den Berg, de dames  Cindy van Rijkswick en  Sara van Vliet en natuurlijk de twee ronde missen.

Erik Dekker pakt de volle winst.

De laatste wedstrijd van de dag was een Derny koers voor prominenten.
De meest in het hoogspringende gezichten van deze wedstrijd waren Erik Dekker en Jeroen Blijlevens. Aan deze wedstrijd deden ook vijf leden van het Zeister wielergezin van Jan Haaksman De 75 jarige  opa Jan Haaksman heeft in het verleden een groot aantal keer de Wielerronde van Zeist georganiseerd. Hij vond het prachtig om deze wedstrijd nog te rijden met 2 kinderen en 2 kleinkinderen.
Na 20 minuten koers en 3 rondjes bleek Erik Dekker iedereen te slim af. Hij kwam met ruime voorsprong als eerste over de finish achter zijn Derny.

Ronde van Zeist, Decathlon, Dikke banden, KNWU, Zeist, Wielrennen, Koelaan, Eric Dekker, Jeroen Blijlevens, Derny

Bekijk en bestel hier alle foto’s van de 62ste Wielerronde van Zeist.

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.