Search
Close this search box.

De Nationale Tuinvogeltelling is weer van start gegaan

De Nationale Tuinvogeltelling is weer van start gegaan. De telling wordt al voor de 15de keer georganiseerd door de vogelbescherming uit Zeist. Hoeveel vogels zijn er op 26 en 27 januari in uw tuin te vinden.

In het weekend van 27 en 28 januari 2018 vindt de Nationale Tuinvogeltelling plaats. De Nationale Tuinvogeltelling wordt georganiseerd door de Vogelbescherming uit Zeist. Meer informatie over de Tuinvogeltelling  op de website

Diet en Wim, twee  buren uit Zeist tellen dit weekend ook de vogels in hun voor en achtertuin. Het is de bedoeling dat u u alleen de vogels op uw balkon of in uw tuin meetellen. De vogelbescherming laat het aan uw eigen inzicht over om eventueel ook vogels buiten uw tuin te tellen. Als de kans groot is dat iemand anders de vogel ook telt moet u erg terughoudend zijn met het tellen van vogels buiten uw tuin. Het gaat bij de Tuinvogeltelling niet per se gaat om een compleet beeld van alle vogels, maar om een realistische steekproef van vogels in de tuin en op het balkon.

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen met de Tuinvogeltelling, hoe beter. Juist in de winter zoeken vogels beschutting en eten in de tuinen. Dan ziet u de vogels makkelijker dan in het voorjaar of najaar.

Nieuwe rubriek: Leuke Buren. Het gaat om twee buren Diet Groothuis en Wim Bosman
(twee buren die over elkaar vertellen)
Diet en Wim schuiven vaak de stoelen bij het raam en gaan dan vogels kijken in de tuin. Graag ruim beeld zodat we ook een aankeilende foto hebben voor de vp.

De resultaten van de Nationale Tuinvogeltelling?

De Tuinvogeltelling levert een momentopname van de aantallen vogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn: landelijk, per provincie en per gemeente. In combinatie met de resultaten van andere jaren en andere tellingen levert dit een beeld van de ontwikkelingen in tuingebruik door vogels. Met deze gegevens bepaalt Vogelbescherming hoe tuinvogels het beste geholpen kunnen worden.

De momentopname wordt ieder jaar op vergelijkbare wijze genomen, waardoor dat op lange termijn een goed beeld oplevert.

Meer informatie over de vogelbescherming

 

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More