Outside in: Kunst door bijzondere ogen.

Woensdagmiddag 30 mei opende een bijzondere expositie in de Brasserie van Slot Zeist. Kunst gemaakt door kunstenaars met een bijzonder beeldend talent. De samenwerking voor dit project werd tot stand gebracht door Samen voor Zeist. De net herkozen wethouder Marcel Fluitman opende de expositie.

De kunstwerken werden gemaakt door kunstenaars van Atelier Abrona, Atelier Reinaerde en  Atelier Totum. Verschillende Zeisters organisaties hebben dit bijzonder project mogelijk gemaakt. Zo verzorgde Marjolein Witte namens het Kunstenhuis een aantal cursussen voor de kunstenaars van Abrona en Reinaerde; de mensen van het jarige Gilde gaven een mooie rondleiding in Slot Zeist als start van dit kunst project. Een aantal kunstenaars hebben in de aanloop tot de eindpresentatie ook een presentatietraining gekregen van Karin van Zwetselaar.

Jeroen Hermkens, de bekende Utrechtse kunstschilder en lithograaf was speciaal voor deze gelegenheid naar de spiegelzaal van Slot Zeist gekomen om de inleiding te houden. Hij interviewde  Martine van Schuppen en Donne Dijkhorst twee van de kunstenaars te interviewen. Zijn advies : Aan iedereen die artistiek bezig is:’volg vooral je eigen weg en luister niet naar je ouders of leraar.’

Jeroen Hermkens, de bekende Utrechtse kunstschilder en lithograaf interviewde Martine van Schuppen en Donne Dijkhorst

Jeroen Hermkens, de bekende Utrechtse kunstschilder en lithograaf Interviewde Martine van Schuppen en Donne Dijkhorst

Opening Outside in Expositie in Slot Zeist

 Crazy about Chocolate, Serious about People,

Speciaal voor deze expositie heeft Abrona een Tony Chocolonely reep laten ontwikkelen met een wikkel gemaakt door Edo van Rijkom van Atelier Abrona. Deze bijzonder reep is gedurende de expositie te verkrijgen bij de Brasserie van Slot Zeist, Bij Johannes, Hotel Restaurant Oud London en in het Grand Cafe van Figi.

Na het officiele gedeelte in de spiegelzaal was gelegenheid om de kunstwerken te bewonderen en de kunstenaars te spreken.

Opening Outside in Expositie in Slot Zeist

Opening Outside in Expositie in Slot Zeist

Louis Stam had zich voor zijn kunstwerk laten inspireren de door een foto van de uitbater van de banketbakkerij aan de Donkere laan. Theo Ruys herkende in hem meteen aan zijn specifieke jas de oprichter van Figi, te weten George Figi.

Opening Outside in Expositie in Slot Zeist

Opening Outside in Expositie in Slot Zeist

Opening Outside in Expositie in Slot Zeist

Opening Outside in Expositie in Slot Zeist

Opening Outside in Expositie in Slot Zeist

Opening Outside in Expositie in Slot Zeist

De expositie  is te zien van 31 mei t/m 15 juli in de Brasserie van Slot Zeist

 ZeistinBeeld.nl

 ZeistinBeeld.nl brengt dagelijks foto’s en verhalen over de gemeente Zeist en zijn kernen Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist.  ZeistinBeeld.nl is de opvolger van OogopZeist.nl.  Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan  ZeistinBeeld.nl op Facebook  of volg ons op onze Twitterpagina, . Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@ZeistinBeeld.nl.
Auteursrechtelijk beschermd Het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van  ZeistinBeeld.nl zijn, tenzij anders vermeld, auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan eerst contact op met de redactie van  ZeistinBeeld.nl. Dat kan via onze contactpagina Voor prive gebruik zijn foto's te bestellen via onze Webshop op BoasPhoto.nl. De berichten van ZeistinBeeld.nl delen via Facebook of twitter mag wel, graag zelfs! © 2018 Mel Boas/Boasphoto.nl

Voor Jou Uitgezocht

%d bloggers liken dit: