Search
Close this search box.

Outside in: Kunst door bijzondere ogen.

Woensdagmiddag 30 mei opende een bijzondere expositie in de Brasserie van Slot Zeist. Kunst gemaakt door kunstenaars met een bijzonder beeldend talent. De samenwerking voor dit project werd tot stand gebracht door Samen voor Zeist. De net herkozen wethouder Marcel Fluitman opende de expositie.

De kunstwerken werden gemaakt door kunstenaars van Atelier Abrona, Atelier Reinaerde en  Atelier Totum. Verschillende Zeisters organisaties hebben dit bijzonder project mogelijk gemaakt. Zo verzorgde Marjolein Witte namens het Kunstenhuis een aantal cursussen voor de kunstenaars van Abrona en Reinaerde; de mensen van het jarige Gilde gaven een mooie rondleiding in Slot Zeist als start van dit kunst project. Een aantal kunstenaars hebben in de aanloop tot de eindpresentatie ook een presentatietraining gekregen van Karin van Zwetselaar.

Jeroen Hermkens, de bekende Utrechtse kunstschilder en lithograaf was speciaal voor deze gelegenheid naar de spiegelzaal van Slot Zeist gekomen om de inleiding te houden. Hij interviewde  Martine van Schuppen en Donne Dijkhorst twee van de kunstenaars te interviewen. Zijn advies : Aan iedereen die artistiek bezig is:’volg vooral je eigen weg en luister niet naar je ouders of leraar.’

Jeroen Hermkens, de bekende Utrechtse kunstschilder en lithograaf interviewde Martine van Schuppen en Donne Dijkhorst
Jeroen Hermkens, de bekende Utrechtse kunstschilder en lithograaf Interviewde Martine van Schuppen en Donne Dijkhorst
Opening Outside in Expositie in Slot Zeist

 Crazy about Chocolate, Serious about People,

Speciaal voor deze expositie heeft Abrona een Tony Chocolonely reep laten ontwikkelen met een wikkel gemaakt door Edo van Rijkom van Atelier Abrona. Deze bijzonder reep is gedurende de expositie te verkrijgen bij de Brasserie van Slot Zeist, Bij Johannes, Hotel Restaurant Oud London en in het Grand Cafe van Figi.

Na het officiele gedeelte in de spiegelzaal was gelegenheid om de kunstwerken te bewonderen en de kunstenaars te spreken.

Opening Outside in Expositie in Slot Zeist
Opening Outside in Expositie in Slot Zeist

Louis Stam had zich voor zijn kunstwerk laten inspireren de door een foto van de uitbater van de banketbakkerij aan de Donkere laan. Theo Ruys herkende in hem meteen aan zijn specifieke jas de oprichter van Figi, te weten George Figi.

Opening Outside in Expositie in Slot Zeist
Opening Outside in Expositie in Slot Zeist
Opening Outside in Expositie in Slot Zeist
Opening Outside in Expositie in Slot Zeist
Opening Outside in Expositie in Slot Zeist
Opening Outside in Expositie in Slot Zeist

De expositie  is te zien van 31 mei t/m 15 juli in de Brasserie van Slot Zeist

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More