Search
Close this search box.

Station Driebergen Zeist het eerste landschapsstation van Nederland’

Station Driebergen Zeist en het landgoed de Reehorst vanuit de lucht #DJI #MavicMini #NS #Zeist #Driebergen #Drone

Het unieke station is sinds mei 2020 een aanwinst voor Utrecht.  Deze OV-hub ligt ingebed tussen de vele monumentale bomen en 5 historische landgoederen. Een kleine maand na de officiele oplevering, die niet doorging door de corona beperkingen, is station Driebergen-Zeist onderdeel geworden van het landschap van de Utrechtse Heuvelrug. Ondanks de donkere wolken zich samenpakken boven het landschap zijn in de verte de hoge gebouwen van Zeist en Utrecht te zien.

Duurzaam voorbeeld.

Hoewel nu door de Corona er minder mensen met het OV willen reizen, zal station Driebergen Zeist de komende jaren dienen als een voorbeeld voor duurzame mobiliteit in Nederland.  Het nieuwe station is zoveel mogelijk energieneutraal, De perronkappen worden voorzien van zonnepanelen. Het dak van de al eerder opgeleverde ernaast gelegen P&R Garage ligt vol met zonnepanelen. De bomen rondom het station, die niet verplaatst konden worden zijn vervangen door 320 bomen nieuwe aanplant. Deze worden bewaterd uit de enorme waterkelder, die aan het oog onttrokken onder het station ligt.

Intercity station.

Het aantal sporen werd uitgebreid van drie naar vier. De langsrijdende intercity’s gebruiken zoveel mogelijk de buitenste sporen. Zodat ze niet meer vlak langs de wachtende reizigers razen. De files bij de spoorovergang, overvolle fietsstallingen en een te kort aan parkeerplekken we kunnen ons het al bijna niet meer voorstellen. Via onder doorgang van de Hoofdstraat rijden we onder het spoor van en naar Driebergen en de oprit naar de A12.  Waar we de afgelopen 40 jaar meestal 4 of 5 keer per uur voor gesloten spoorbomen stonden. De OV-Hub van het stationsgebied van Driebergen-Zeist, waar al het verkeer goed doorstroomt, is een feit.

Het station Driebergen-Zeist is bovendien een belangrijke entree tot het Nationaal park Utrechtse Heuvelrug en van ‘De Stichtse Lustwarande’.

Station Driebergen Zeist en het landgoed de Reehorst vanuit de lucht #DJI #MavicMini #NS #Zeist #Driebergen #Drone #

Station Driebergen Zeist en het landgoed de Reehorst vanuit de lucht #DJI #MavicMini #NS #Zeist #Driebergen #Drone

Bestel deze foto op werk aan de muur (Werkaandemuur.nl)

[wadm_artwork artid=545]

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More