Search
Close this search box.

Stilte daalde neer over Zeist

Avondklok in gegaan.

Zaterdagavond 21:00 werd het stil op straat in Zeist. Net zo als in de rest van Nederland, werd in Zeist de avond klok ingevoerd. Al snel raakte de straten en pleinen in de stad en de uitvalswegen uitgestorven. Alleen maaltijdbezorgers en mensen met een geldige reden begaven zich nog op straat.

Bij het busstation, aan het einde van de Slotlaan, was nog enig leven waar te nemen. De buschauffeurs van de verschillende buslijnen en busmaatschappijen namen een extra lange pauze. Passagiers waren nauwelijks aanwezig. Toch blijft de normale dienstregeling, op verzoek van het kabinet, van kracht. Reizigers die een noodzakelijke reis moeten maken, kunnen zowel overdag als ‘s avonds blijven reizen volgens de website van U-OV.

Gedurende de eerste uren voerden de politie van Zeist op diverse plekken controles uit of mensen, die zich op straat bevonden wel over de juiste papieren beschikten. In eerste instantie loopt de avondklok tot de nacht van 9 op 10 februari. Op 2 februari maakt de overheid bekend of hij wordt verlengd.

Zaterdagavond 9:00 Het werd het stil op straat in Zeist. Er werd een avondklok van kracht vna 21:00 tot 04:30
Zaterdagavond 9:00 Het werd het stil op straat in Zeist. Er werd een avondklok van kracht vna 21:00 tot 04:30

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More