Search
Close this search box.

’t Rond is Orange vanavond. Waarom?

Niet vanwege het Nederlands Elftal, Maar omdat geweld tegen vrouwen moet stoppen.

Wat is Orange the World?

Orange the World is geen wereldwijde steun voor het Nederlands Elftal in Qatar. Toevallig valt het ontsteken van de oranje verlichting op het gemeentehuis, Figi, de Hermitage en Mido met de kick-off op het WK. Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwentot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt geld ingezameld voor het Trust Fund to End Violence against Women, het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen.

Orange the World – film in Figi 25 november 19.00 uur

Ook dit jaar doet Zeist, net als bijna alle gemeentes in Nederland, weer actief mee met Orange the World, de wereldwijde campagne TEGEN geweld tegen vrouwen en meisjes. 
Dit loopt van 25 november tot 10 december. In dit kader worden wereldwijd bekende gebouwen oranje verlicht. Natuurlijk ook in Zeist! Vanaf 25 november kleurt het Rond oranje: het gemeentehuis, FIGI, en wellicht ook de Hermitage en Mido worden oranje aangelicht. Ook wordt op die dag om 19.00 uur als start van de campagne de film ‘Call Jane’ gedraaid in Figi, na een korte introductie door Wethouder Angela Weltink. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Figi.

Fotowedstrijd Orange the World

In het kader van Orange the World, de wereldwijde campagne TEGEN geweld tegen vrouwen en meisjes, organiseert Soroptimistclub Zeist de fotowedstrijd ‘Licht in beweging’. Doe je ook mee? Mail je foto uiterlijk op 3 december o.v.v. naam, e-mailadres en telefoonnummer naar fotowedstrijd_orangetheworld@outlook.com 


De prijsuitreiking is op 9 december om 17.00 uur in het gemeentehuis, de winnaar krijgt van te voren persoonlijk bericht. Door een foto in te sturen geef je automatisch toestemming om de foto (met naamsvermelding) te publiceren. De foto’s worden beoordeeld door de jury bestaande uit Mel Boas -bekende fotograaf uit Zeist-,  Miriam Oude Wolbers en Marion Meijs, beiden hobbyfotograaf en Zeister Soroptimist. Zij bepalen de winnaar en over de uitslag wordt niet gediscussieerd. De winnende foto wordt gepubliceerd in de Nieuwsbode én wordt een maand lang tentoongesteld in de hal van het Gemeentehuis. Ook krijgt de winnaar een cadeaubon van € 50,- .

Fotowedstrijd Orange the World Zeist van 25 november tot 10 december om aandacht te vragen voor de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Het gemeentehuis van Zeist de kleurt hele periode oranje

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More