Search
Close this search box.

Uitreiking vrijwilligersprijzen van Zeist

Woensdagmiddag 7 december werden de Zeister Vrijwilligersprijzen uitgereikt op de Dag van de Vrijwilliger. De uitreiking van dezeprijzen kon dit jaar weer live plaatsvinden na 2 jaren van corona.

Wethouder Wouter Catsburg, die Laura Hoogstraten wegens ziekte verving, mocht de vier winnaars bekendmaken en hun prijzen overhandigen.

Uitreiking van de vrijwilligersprijs van Zeist

En de winnaars zijn.. De individuele prijs ging naar Herman Wierenga.

UItreiking van de vrijwilligersprijzen van Zeist in het Torenlaan Theater

Willy Douma over zijn inzet: “Herman is een van de oprichters van Samen Duurzaam Zeist, dat zich lokaal inzet voor duurzaamheid. Hij is een enorm gedreven man die maar blijft bouwen. Ondanks zijn ziekte ALS blijft hij hoopvol en met energie werken aan een duurzamere leefomgeving.” De prijs voor Herman bestond uit een tegel die op een later moment wordt gelegd en een dinerbon.

De groepsprijs in de categorie ‘Cultuur’ ging naar Kunstkaravaan de Bonte Boel,

UItreiking van de vrijwilligersprijzen van Zeist in het Torenlaan Theater

De jury: “De Kunstkaravaan is een redelijke nieuwkomer in Zeist. De initiatiefnemers weten met hun theater al veel kinderen en hun ouders te bereiken. Ook voorstellingen voor de vluchtelingen in Huis ter Heide zorgt voor veel ontroerende momenten. De winnaars gaan hun prijs (een bedrag van 2.000 euro) inzetten om vaste vrijwilligers aan zich binden en met andere kunstenaars uit Zeist en omstreken samen te werken, zodat ze een nog gevarieerder cultureel aanbod kan bieden in de wijken.”

De groepsprijs in de categorie ‘Maatschappelijk’ ging naar Krachtvrouwen Zeist.

UItreiking van de vrijwilligersprijzen van Zeist in het Torenlaan Theater

De jury: “Krachtvrouwen Zeist zetten hun krachten in om anderen in hun kracht te zetten. Op die manier slaan zij bruggen tussen verschillende culturen én doelgroepen.” Krachtvrouwen Zeist gaat de prijs inzetten voor workshops voor eerste generatie migrantenvrouwen uit Zeist, zodat zij zich kunnen ontwikkelen, zelfstandig worden en mee kunnen komen in Zeist.

De groepsprijs in de categorie ‘Zorg en Welzijn’ ging naar NPV Zeist ‘terminale zorg thuis’.

UItreiking van de vrijwilligersprijzen van Zeist in het Torenlaan Theater

De jury: “NPV Zeist is er voor stervenden en hun mantelzorgers. Hun missie is dat niemand alleen hoeft te zijn en iedereen mag overlijden op zijn/haar voorkeursplaats.” NPV Zeist wil het geld besteden aan een gezamenlijke training voor de vrijwilligers, die heel solistisch werken.

De Vrijwilligersprijs van Zeist wordt georganiseerd door: Het Stimuleringsfonds Zorg en Welzijn, de Van Tellingen – Pul stichting en de Vrijwilligerscentrale Zeist)

UItreiking van de vrijwilligersprijzen van Zeist in het Torenlaan Theater

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More