Gele dingendag – Diet Groothuis wint Poëziester

Diet Groothuis - Gele Dingendag.

Diet Groothuis wint een poëziester van de Belgische kinderjury voor haar gedicht “Gele Dingendag”. Het gedicht “Gele dingendag” uit uw bundel Waar ik ben werd door de kinderen van de 2e graad (bouw) uitgekozen als beste gedicht en wint een Poëziester.

Dit gedicht van Diet Groothuis zal op posters worden verspreid naar alle lagere Vlaamse scholen. Zij is uitgenodigd om vandaag 14 mei in Deurne Belgie, haar gedicht voor te dragen tijdens het feest van de Boekenjuffen- en meesters.  Waarna zij met de andere winnaars haar prijs in ontvangst neemt. De andere winnende gedichten zijn “Bakker” van Erik van Os voor de eerste graad, en “Joris Jan Bas” van Ted van Lieshout voor de derde graad.

De bundel “Waar ben ik” is te bestellen bij alle boekhandels in Nederland en België en ook online. Via deze link direct te bestellen bij Kramer en van Doorn Zeist.

Speciaal voor haar kindergedichten heeft Diet ook een blog:

Meer weten over columnist, schrijfster en dichteres  Diet Groothuis via haar website. Diet Groothuis woont en werkt vanuit Zeist.

Diet groothuis met haar bundel Waar ben ik.

Diet groothuis met haar bundel Waar ben ik.

Op 21 maart, UNESCO Werelddag van de Poëzie, lanceerden Poëziecentrum en CANON Cultuurcel een nieuw project: de Kinderpoëzieprijs. Met de Kinderpoëzieprijs wordt de kinderpoëzie in de bloemetjes gezet

Voor Jou Uitgezocht