Search
Close this search box.

5 juni Nationale Prokkelstagedag

Mensen met een dat is de kern van Nationale Prokkelstagedag op 5 juni. Prokkelstage is een laagdrempelige manier voor mensen met  (verstandelijke) beperking 1 dag stage laten lopen bij diverse organisaties en bedrijven,  Het doel is om over en weer kennis te maken met elkaars mogelijkheden; mogelijkheden van de stagiaire en mogelijkheden van bedrijven en organisaties.

 

[divider type=”white|thin|thick|short|dotted|dashed” spacing=”10″]

Vorig jaar hebben we een mooie Prokkelstage kunnen regelen voor Prokkelstage kandidaat Alies. Ze wilde graag meehelpen in een chique restaurant. Figi heeft haar de mogelijkheid gegeven een dag mee te werken in de keuken:“Ik vond het ontzettend leuk, de bruidstaart was leuk om te doen en ook het werk op de broodjesafdeling was mooi…”

Bent u nieuwsgierig naar de ontmoeting en de mogelijkheden, wilt u mensen met een beperking deze kans geven?

Zo zijn er bijvoorbeeld vanuit Bartiméus 3 jong volwassenen met een visuele beperking die graag deze kans willen krijgen. Zo’n dag stage zou hun netwerk uit kunnen breiden en ze kunnen werkervaring opdoen. Ze hebben een opleiding in administratief werk en/of receptiewerk. Maar ook een medewerkster van BigaGroep wil “echt” receptiewerk doen en cliënten van Abrona, jong volwassenen met een licht verstandelijk beperking, zouden een dag willen meelopen in het hotelwezen (gastvrouw, schoonmaak, kamermeisje). Dit zijn slechts enkele voorbeelden …

 

Wij zijn dus op zoek naar werkgevers – bedrijven dan wel maatschappelijke organisaties – die een ervaring willen beleven en delen met een kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van Abrona hebben we al een 3-tal mooie Prokkelstageplaatsen voor prokkelkandidaten:

  • 1 dag meedraaien als assistent administratief medewerker bij Klantadvies;bijv. scannen,kopiëren,postverzorging,telefoondienst,dossiersvernietigen/versnipperen etc.
  • 1 dag meedraaien met de technische dienst
  • 1/2 dag meedraaien als receptioniste

Samen voor Zeist bemiddeld in het realiseren van verbindende prokkelstages. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Katharina Casse van Samen voor Zeist. info@samenvoorzeist.nl

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More