Search
Close this search box.

Het Oranjegevoel van de L-flat

Danny van Dalen moest zijn adrenaline even de vrije loop laten na de overwinning van Nederland op Australië. Gelukkig is de L-flat  er lang genoeg voor. Daarna had hij weer tijd voor zijn zoontje.

20140618-_MLB8568

Vollenhove bestaat uit de pedagogenbuurt, enkele kleine flats, diverse scholen en vijf hoogbouwflats:

De L-Flat, die op het moment van oplevering (1968) het grootste appartementencomplex was van Europa en nu nog steeds tot de grootste galerijflats van West-Europa behoort. De flat is 490 meter lang, 40 hoog, telt 13 woonlagen, ruim 1500 inwoners en dankt zijn naam aan de L-vorm waarin de flat gebouwd is.
De Gero-flat, met 13 woonlagen. Voltooid in 1970.
De Torenflat, met 19 woonlagen en 60 m hoog.
De Montessoriflat, met 13 woonlagen.
De Winkelcentrumflat, boven het Winkelcentrum Vollenhove, met een aantal kantoorlagen, met daarboven een aantal woonlagen.

(bron: Wikipedia)

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More