Meten met 2 maten

Iedere dag verbaas ik mij erover dat er zoveel auto’s geparkeerd staan op het fietspad langs de Utrechtseweg net buiten Zeist. Terwijl je elders in de gemeente Zeist onmiddellijk een bon krijgt als je niet geparkeerd staat op een officiële parkeerplaats. Zoals dat regelmatig het geval is rondom het station Driebergen-Zeist. Ik vraag mij af of dit komt omdat het vooral parkeerders zijn die werken in het kantoor van de politie net buiten Zeist.

Wat is jullie mening hierover?

20140708-_MLB7578

Voor Jou Uitgezocht

 • Erica
  10 juli 2014 op 11:32

  Ik vraag me dit ook al een tijdje af, Mel. Maar mag je daar ook daadwerkelijk niet parkeren?

 • Rob
  10 juli 2014 op 12:55

  Ik herken de verbazing. Het zijn de auto’s van medewerkers / bezoekers van het kantoor van de politie dat daar zit. Bijzondere situatie. Precendentwerking zou je bijna zeggen.

 • Gert-Jan
  10 juli 2014 op 13:22

  Dit gedeelte van de Utrechtseweg valt grotendeels onder gemeente De Bilt. Ik heb er ook al een keer melding van gemaakt. Gemeente Zeist heeft toegezegd er naar te kijken (doorgegeven aan Stadstoezicht onder nummer 41899). Gemeente De Bilt reageert niet.
  https://twitter.com/gjvlochem/status/436463153774616576/photo/1

 • astrid
  10 juli 2014 op 15:23

  Dit is weg van gemeente De Bilt. En niet van Zeist!

 • zeist
  11 juli 2014 op 00:32

  Ik ben erg blij met al jullie reacties. Sommige van jullie zijn ook gaan uitzoeken hoe het juridisch zit. Dank daarvoor. Formeel mag je buiten de bebouwde kom in de berm parkeren. Dat zal ongetwijfeld zo zijn. Zoals op deze foto’s al te zien is staan de auto’s nauwelijks in de berm. Ze staan op het fiets pad.
  Ik vraag mij af hoe het zit met het parkeren op bruggen en viaducten. Later op vrijdag deel 2.

 • titus
  11 juli 2014 op 10:20

  Ik vind het een vreemde situatie: Je ‘mag’ er ongetwijfeld parkeren (geen verbod, parkeren in de berm etc.). Maar zoveel blik dat de doorgang op een zeer druk gedeelte van de fietsroute tussen Utrecht en Zeist ongeveer halveert, is onacceptabel. Juist de politie zou beter moeten weten.
  Daarbij verbaast het mij keer op keer hoeveel auto’s dat bescheiden kantoorpand aantrekt. Komt iedereen alleen in zijn of haar vierwieler naar wéér zo’n onmisbare vergadering? Er stoppen elk uur tien bussen voor de deur mensen!

 • Fietster
  11 juli 2014 op 13:50

  Ik erger me er al tijden aan. Maar bedenk dan ook dat er op het terrein waarschijnlijk te weinig parkeerruimte is. Het is niet prettig om langs kriskras geparkeerde auto’s te moeten fietsen en zeker niet als er
  één voor je neus het fietspad op schiet of je belemmerd door te rijden omdat er iemand zo nodig snel een plekje zoekt. En dan is het ook vaak nog druk met Herman Jordan fietsers. Onrustige fietsplek. Ik fiets tegenwoordig noodgedwongen aan de overkant. Dus twee keer extra oversteken.

 • %d bloggers liken dit: