Flashmob Musical Cheese op Belcour

Om de voorstellingen van De Musical Cheese onder de aandacht te brengen bij het Zeister publiek was donderdag een Flashmob op het Belcour tijdens de Markt. Er zijn nog kaarten hier te bestellen.

Informatie over de musical:

Ma 30 jun |CHEESE! De Breulmusical!

Een vreemdere musical is op De Breul niet eerder vertoond. Zes studenten kraken een oude molen en gijzelen Japanse toeristen om uitzetting te voorkomen. Er worden smoothies met gelukshormonen geserveerd door een gevluchte Iraniër die een cursus palingroken heeft gevolgd, er zijn reporters die steeds nét iets te laat komen en er zijn fanatieke fans die de meest vreemde capriolen uithalen om hun idolen te ontmoeten. De studenten wonen, repeteren en treden op in de molen waar ook een kunstenares woont, de vriendin van de gitarist. En de naam van de band is : CHEESE!

De molen moet vrij gemaakt worden voor een Pannenkoeken Event Center. Hier wordt zelfs het leger (reservisten die de kunst van het vak zichtbaar verloren zijn) bij ingezet. Maar: is dit Pannenkoeken Event Center eigenlijk wel het plan van de burgemeester of hebben de gemeenteambtenaren een tweede, geheime agenda? De politiecommissaris (docent Damiët Schellekens) slaat volkomen door als zij de kruidentuin achter de molen aanziet voor een drugsplantage. Voeg daar de overspannen, zwaar onder de plak van zijn vrouw zittende burgemeester (docent Gert Baas) aan toe en de chaos is compleet…
De muziek bestaat uit alleen maar nederpop meezingers als Wat zou je doen (Bløf), Ik dans dus ik besta (Het Goede Doel), Zwartwit (Frank Boeijen), Laat mij in die waan (Guus Meeuwis), Stil in mij (Van Dik Hout), Ik leef niet meer voor jou (Marco Borsato) en Iedereen is van de wereld (The Scene). Muziek die uitgevoerd wordt door een orkest en een koor, waarbij de nummers qua tekst en opbouw zijn aangepast voor de musical. Het verhaal loopt dus in de muziek door!

Uiteraard wordt het oog ook bij deze musical weer verwend door spetterende, swingende maar ook ontroerende dansen. Opnieuw met een paar acrobatische hoogtepunten: het publiek zal moeite moeten doen om in de stoel te blijven zitten!

Het “over de top script met een bite”, zoals hij het zelf noemt, is geschreven door Mark Boode. Hij hoopt dat het publiek, naast genieten van de Breulse humor en spektakel, ook aan de slag gaat met de vraag: wie ben ik eigenlijk en waar sta ik zelf voor? Hoever zou ik gaan voor mijn eigen idealen of die van een groep waar ik bij wil horen? Bandleider Menno (fantastisch neergezet door V5-leerling Thomas Vaarties) zal u hierin ongetwijfeld meenemen en aan het denken zetten.

Kortom: CHEESE wordt een musical die u niet mag missen! Verzorgd door een groep van 150 leerlingen die al dit hele schooljaar in aparte groepen hier naartoe werken, zowel voor rollen op als achter het podium, voor en achter de schermen. Waarbij iedere rol even belangrijk is. Een spektakel waar De Breul een reputatie heeft hoog te houden en dit opnieuw met heel veel plezier doet. Say CHEESE en zorg dat u erbij bent!!!

Meer info: http://musical.de-breul.nl

2014071020140710-_MLB1173

Voor Jou Uitgezocht

 • Oog op Zeist – Nog 3 kansen om “Cheese” te zien
  15 juli 2014 op 11:27

  […] informatie in ons eerdere item Flashmob Cheese op belcour en op de website van de […]

 • Kees
  16 juli 2014 op 20:08

  Leuk dat die musical er is

 • %d bloggers liken dit: