Search
Close this search box.

Water van de Buitenplaats Schoonoord

In Zeist zijn 32 buitenplaatsen van de 285 buitenplaatsen, die de provincie Utrecht rijk is.

Een buitenplaats is een monumentaal huis, dat één geheel vormt samen met de bijgebouwen en de tuin of het park dat er omheen ligt. Vanaf de zeventiende eeuw zijn er veel buitenplaatsen aangelegd. De rijken ontvluchtten de drukte en stank van de stad en brachten de zomermaanden graag door in de natuur.

Veel buiten plaatsen zijn niet meer in particuliere handen. Vaak zijn de landgoederen overgedragen aan het Utrechts Landschap. Zo ook het Park van de Buitenplaats Schoonoord.  Het Utrechts Landschap heeft de groene ruimte  hersteld op basis van een plan van landschapsarchitect W. Overmars.

Meer informatie over Zeister buitenplaatsen hier

 

Schoonoord Zeist, een van de buitenplaatsen
Schoonoord Zeist, een van de buitenplaatsen

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More