Search
Close this search box.

Nieuwe bushalte op de Dreef geplaats

Gisteren is de bushalte  op de Dreef vervangen door een nieuwe bushokje.  In de regio Utrecht is men al enige jaren bezig om alle bushaltes aan te passen zodat zij beter aansluiten op de behoefte van verschillende reizigers groepen.   De haltes worden zo aangepast dat ze op het gebied van duurzaamheid, uniformiteit, sociale veiligheid en toegankelijkheid voldoen aan de hoogste standaarden.

Behalve dat de perrons worden aangepast om een goede  in- en uitstap te hebben, worden de haltes aangepast zodat ze voorzien zijn van actuele digitale reisinformatie (DRIS). Er worden duidelijke markeringen voor blinden en slechtzienden aangelegd. Voor de veiligheid wordt de verlichting verbetert.

De projectorganisatie BRU heeft ervoor gekozen de meest gebruikte haltes eerst aan te passen. Ook de haltes in de directe omgeving van sociale voorzieningen en overstappunten met andere vormen van vervoer, zoals de tram en trein krijgen prioriteit. Eind 2015 zullen 750 bushaltes in de regio Utrecht zijn aangepast. Tot 2030 volgt aanpassing van de overige 750 haltes.

Kijk op de Haltescan voor meer informatie over de toegankelijkheid van de halte bij jou in de buurt..

Nieuwe bushalte op de dreef
Nieuwe bushalte op de dreef

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More