Search
Close this search box.

Gaatjes voorkomen door poetsles bij Mondzorgpraktijk Leusink

Halloween, Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst. De komende maanden is er genoeg gelegenheid om lekker te snoepen! En genieten van al dat lekkers mag natuurlijk zolang er goed gepoetst wordt.

Bij Mondzorgpraktijk Leusink geloven ze in jong geleerd, is oud gedaan. Bij de controle wordt goed in de gaten gehouden hoe goed de kinderen al zelf kunnen poetsen. Goed poetsen is de basis voor een goede mondgezondheid en het voorkomen van gaatjes. Als tandarts Leusink ziet dat een kind nog wat advies kan gebruiken worden ze uitgenodigd voor hun eigen poetsles.
Met deze individuele poetsinstructie krijgen de kinderen adviezen voor een goede mondhygiëne. De assistentes leggen eerst uit waarom het zo belangrijk is goed te poetsen. Daarna kijken ze specifiek hoe het kind poetst en geven aan de hand daarvan tips en instructies op welke plekken beter te letten aan de hand van de 3B’s. De 3B’s staan voor Binnenkant, Bovenkant, Buitenkant. Na afloop krijgen de kinderen altijd een leuke zandloper en ‘plakverklikkers’ mee om thuis verder te gaan oefenen. Na een maand komen ze terug voor de poetscontrole om te kijken hoe het gaat.

In november en december wordt er een extra feestelijk poetspakketje gegeven aan de kinderen die op poetsinstructie komen!

Preventieve behandelingen zoals de poetsinstructie worden voor kinderen tot 18 jaar volledig vergoed binnen de basisverzekering, net als alle tandheelkundige behandelingen (met uitzondering van orthodontie).

Tandarts Leusink vindt het voor al zijn patiënten belangrijk dat er goede voorlichting wordt gegeven en werkt zo veel mogelijk preventief. Zo kunnen behandelingen en kosten mogelijk bespaard of tijdig gepland worden.  De gezondheid en wensen van de patiënt staan altijd centraal. Naast de klassieke en preventieve tandheelkundige zorg biedt Mondzorgpraktijk Leusink ook verschillende specialismen zoals implantologie.

Het kleien van de tanden met een watten staafje
Het kleuren van de tanden met een watten staafje
Spoelen
Spoelen
Proefpoetsen
Proefpoetsen
Tanden poetsen onder toeziend oog van de assistente
Tanden poetsen onder toeziend oog van de assistente

Mondzorgpraktijk Leusink
Telefoon: 030-6952020

Oude Arnhemseweg 209
3705 BB Zeist

www.tandartsleusink.nl

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More