Search
Close this search box.

Dat smaakt naar volgend jaar weer!

Het allereerste kinderboekenfeest “Lang zal je Lezen”  in Figi was een doorslaand succes volgens de organisatoren en deelnemers, Aldus Marco van Schoonhoven. Ruim 400 bezoekers en bezoekertjes trok dit feest van het kinderboek.

Aan het allereerste Kinderboekenfeest in Figi Zeist namen de volgende schrijvers deel: Diet Groothuis, Manon SikkelMarlies Verhelst, Jozua Douglas, Nikki Smit, Danielle van Schaik  Geronimo Stilton.  Verder waren er clowns, goochelaars en schminkworkshops. Iedereen had enorm plezier. Jong en oud kon zijn boek laten signeren door de aanwezige auteurs. Zo ook Theo Ruys van Hotel Figi, een van de mede-organisatoren.

Schrijver Diet Groothuis kreeg de zaal stil met haar gedicht ´Draak´

Als ik nu een draak was kwam er
stoom uit mijn twee oren

sissend schuim droop van mijn schubben
bliksem rolde van mijn tong

donder tolde rond mijn lippen
hete damp sloeg van mijn staart.

Maar ik ben
…………………..

Het hele gedicht lezen of andere gedichten van Diet lezen kijk op haar  Poezieblog `Circusdirecteur en andere gedichten voor kinderen´:

Alle deelnemers van het feest mochten naar de voorpremière van Wiplala de film!
Dit feest is een gezamenlijk initiatief van Theater Figi, Bibliotheek Zeist, Cultuur Zeist, Boekhandel De Nieuwe Boekerij en Boekhandel Kramer & Van Doorn.

 

Danielle van Schaik signeert het Figi gastenboek voor Theo Ruijs
Danielle van Schaik signeert het Figi gastenboek voor Theo Ruijs

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More