Dat smaakt naar volgend jaar weer!

Het allereerste kinderboekenfeest “Lang zal je Lezen”  in Figi was een doorslaand succes volgens de organisatoren en deelnemers, Aldus Marco van Schoonhoven. Ruim 400 bezoekers en bezoekertjes trok dit feest van het kinderboek.

Aan het allereerste Kinderboekenfeest in Figi Zeist namen de volgende schrijvers deel: Diet Groothuis, Manon SikkelMarlies Verhelst, Jozua Douglas, Nikki Smit, Danielle van Schaik  Geronimo Stilton.  Verder waren er clowns, goochelaars en schminkworkshops. Iedereen had enorm plezier. Jong en oud kon zijn boek laten signeren door de aanwezige auteurs. Zo ook Theo Ruys van Hotel Figi, een van de mede-organisatoren.

Schrijver Diet Groothuis kreeg de zaal stil met haar gedicht ´Draak´

Als ik nu een draak was kwam er
stoom uit mijn twee oren

sissend schuim droop van mijn schubben
bliksem rolde van mijn tong

donder tolde rond mijn lippen
hete damp sloeg van mijn staart.

Maar ik ben
…………………..

Het hele gedicht lezen of andere gedichten van Diet lezen kijk op haar  Poezieblog `Circusdirecteur en andere gedichten voor kinderen´:

Alle deelnemers van het feest mochten naar de voorpremière van Wiplala de film!
Dit feest is een gezamenlijk initiatief van Theater Figi, Bibliotheek Zeist, Cultuur Zeist, Boekhandel De Nieuwe Boekerij en Boekhandel Kramer & Van Doorn.

 

Danielle van Schaik signeert het Figi gastenboek voor Theo Ruijs

Danielle van Schaik signeert het Figi gastenboek voor Theo Ruijs

 

Voor Jou Uitgezocht

  • Pets (Erik Grootendorst) en Stief (Carmen Nichting)
    11 november 2014 op 19:55

    Wat was het een leuk feest! Pets en Stief (de clowns) hebben zich in ieder geval de hele middag kostelijk vermaakt met alle kinderen! We hopen er volgend jaar weer (te mogen) zijn!