Rondleiding door de moskee El Mottakien in de Clomp

Direct na de officiële opening van de moskee kregen Abdelouahab Bellouki ambassadeur van Marokko, burgemeester en wethouders een uitgebreide rondleiding door de moskee El Mottakien in de Clomp. Het is vooral een gebouw, waar natuurlijk licht een belangrijke rol speelt. Daarmee wil de geloofsgemeenschap ook zijn openheid naar buiten aangeven.

Rondleiding door de nieuwe Moskee Zeist in de Clomp

In de werkkamer van de Iman kreeg de bijbel een bijzonder plekje tussen alle studieboeken van islam geleerden.

Rondleiding door de nieuwe Moskee Zeist in de Clomp

Veel tijd voor ontmoeting en uitleg

Rondleiding door de nieuwe Moskee Zeist in de Clomp

De vrouwen gebedsruimte

De rondleiding startten met het bewonderen van de gedenksteen voor de bouw van deze nieuwe moskee. Lang werd er gesproken met de dames, die verantwoordelijk zijn voor het lesprogramma voor de kinderen. Burgemeester Koos Janssen en zijn vrouw kregen uitleg, hoe de dames de heren toch een beetje in de gaten konden houden beneden.

Burgemeester en wethouders  waren duidelijk onder de indruk van het nieuwe gebouw. De nieuwe moskee heeft gebedsruimten voor mannen en vrouwen, cursuslokalen en verschillende activiteitenruimtes. Het gebouw is ontworpen door AZAR architecten uit Zeist. De architecten hebben een oude traditie van het bouwen van gebedshuizen verbonden met de functionaliteit van vandaag.

Rondleiding door de nieuwe Moskee Zeist in de Clomp

Ontmoeting en dialoog

Rondleiding door de nieuwe Moskee Zeist in de Clomp

Kijk zo doe je dat.

Uitleg over het lesprogramma

Uitleg over het lesprogramma en natuurlijk wat lekkers te snoepen tussendoor.

Met deze nieuwe moskee El Mottakien  maakt de moslimgemeenschap in Zeist een duidelijk statement, dat zij juist midden in de samenleving willen staan. De moskee staat altijd open voor iedereen, niet alleen op deze feestelijke dag. Aldus een van de woordvoerders.

Burgemeester Jansen krijgt de huisregels van de moskee uitgelegd

Burgemeester Janssen krijgt de huisregels van de moskee uitgelegd

Koran

Uitleg over de Koran.

Rondleiding door de nieuwe Moskee Zeist in de Clomp

Feestelijke dag voor jong en oud

Opendag voor iedereen

 

Bekijk alle  foto’s hier

OogOpZeistNl_webshop260x140

Voor Jou Uitgezocht