Search
Close this search box.

Rondleiding door de moskee El Mottakien in de Clomp

Direct na de officiële opening van de moskee kregen Abdelouahab Bellouki ambassadeur van Marokko, burgemeester en wethouders een uitgebreide rondleiding door de moskee El Mottakien in de Clomp. Het is vooral een gebouw, waar natuurlijk licht een belangrijke rol speelt. Daarmee wil de geloofsgemeenschap ook zijn openheid naar buiten aangeven.

Rondleiding door de nieuwe Moskee Zeist in de Clomp
In de werkkamer van de Iman kreeg de bijbel een bijzonder plekje tussen alle studieboeken van islam geleerden.
Rondleiding door de nieuwe Moskee Zeist in de Clomp
Veel tijd voor ontmoeting en uitleg
Rondleiding door de nieuwe Moskee Zeist in de Clomp
De vrouwen gebedsruimte

De rondleiding startten met het bewonderen van de gedenksteen voor de bouw van deze nieuwe moskee. Lang werd er gesproken met de dames, die verantwoordelijk zijn voor het lesprogramma voor de kinderen. Burgemeester Koos Janssen en zijn vrouw kregen uitleg, hoe de dames de heren toch een beetje in de gaten konden houden beneden.

Burgemeester en wethouders  waren duidelijk onder de indruk van het nieuwe gebouw. De nieuwe moskee heeft gebedsruimten voor mannen en vrouwen, cursuslokalen en verschillende activiteitenruimtes. Het gebouw is ontworpen door AZAR architecten uit Zeist. De architecten hebben een oude traditie van het bouwen van gebedshuizen verbonden met de functionaliteit van vandaag.

Rondleiding door de nieuwe Moskee Zeist in de Clomp
Ontmoeting en dialoog
Rondleiding door de nieuwe Moskee Zeist in de Clomp
Kijk zo doe je dat.
Uitleg over het lesprogramma
Uitleg over het lesprogramma en natuurlijk wat lekkers te snoepen tussendoor.

Met deze nieuwe moskee El Mottakien  maakt de moslimgemeenschap in Zeist een duidelijk statement, dat zij juist midden in de samenleving willen staan. De moskee staat altijd open voor iedereen, niet alleen op deze feestelijke dag. Aldus een van de woordvoerders.

Burgemeester Jansen krijgt de huisregels van de moskee uitgelegd
Burgemeester Janssen krijgt de huisregels van de moskee uitgelegd
Koran
Uitleg over de Koran.

Rondleiding door de nieuwe Moskee Zeist in de Clomp

Feestelijke dag voor jong en oud
Opendag voor iedereen

 

Bekijk alle  foto’s hier

OogOpZeistNl_webshop260x140

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More