Search
Close this search box.

Troosteloos: de Kerckebosch flats aan de Prinses Irenelaan.

Troosteloos staan ze erbij. De Kerckebosch flats op de prinses Irenelaan zijn verlaten na ruim een halve eeuw. Er blijven alleen nog herinneringen over aan de flats in Zeist-Oost. Sommige bewoners zullen met weemoed terugkijken op het verleden in de flats. Andere zijn al erg blij in hun nieuwe woning.

Om het einde van dit tijdperk niet ongemerkt voorbij te laten gaan worden er het komende jaar tal van activiteiten georganiseerd.  Op zaterdag 17 januari 2015 begint de sloop van de Kerckeboschflats aan de Prinses Irenelaan. Op deze dag neemt één van de oudste bewoners met een graafmachine een eerste hap uit de flat.

Oog op Zeist
Op slot.
Oog op Zeist
Een halve eeuw zag het er zo uit.
Oog op Zeist
Is dit alles wat er overblijft

Inmiddels zijn de eerste voorbereidingen van de sloopwerkzaamheden begonnen:  Een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf voert de de asbestsanering werkzaamheden uit.  Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren worden de flats ingepakt in grote tenten, die op onderdruk worden gezet zodat er geen asbest deeltjes kunnen ontsnappen. De werkzaamheden zijn veilig en geven geen overlast voor de bewoners en omgeving. De sloop duurt tot juli 2015.

Om waardig afscheid te nemen van de flats  organiseren bewoners verschillende activiteiten, zoals de sloopfeesten van de Kerckebosch flats.

  • Op zaterdag 17 januari is er om 16.00 uur een kinderspeurtocht door één van de sloopflats (de kleinste flat aan de Prinses Irenelaan, ter hoogte van het plein) met aansluitend een lampionoptocht begeleid door fanfarecorps Jonathan.
  • De maanden erna staat een serie verhalenavonden met foto en dia’s gepland.
  • Vlak voor de zomervakantie is er een zogenaamd ‘vlaktefeest’, als alle flats weg zijn.

De exacte data worden in RondZeist bekendgemaakt.

Wilt u meedoen, helpen of heeft u een vraag? Neem dan contact op met Rein Tuinstra via r.tuinstra@meanderomnium.nl of 06 34 89 79 42. Meer weten over de projecten, sloop en planning in Kerckebosch? Kijk op de digitale plankaart.

 

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More