’t Hollebloc wordt gepimpt met graffittikunst

(Wijk)wethouder Roy Luca verzorgt samen met buurkinderen van de graffitiworkshop de ‘finishing touch’. Samen spuiten zij het lint door.

(Wijk)wethouder Roy Luca verzorgt samen met buurkinderen van de graffitiworkshop   de ‘finishing touch’ van graffittikunstproject. Samen met de kinderen spuit Don Luca (graffittihandtekening – met pasje)  het lint door. Met dit graffittikunst project wordt de verpaupering van het gebouw tegengegaan. ’t Hollebloc staat leeg sinds het nieuwe wijkservicepunt De Koppeling in 2013 is geopend.

Een groep van vijftien graffitti-artists heeft in de afgelopen maanden het gebouw en de daarop gemonteeerde panelen voorzien van graffitikunst. Het gebouw ziet er uit als een stripboek. Je hebt echt even de  tijd nodig om de verschillende werkstukken op je te laten inwerken.

De kunstenaars zullen het kunstwerk waar nodig bijwerken. Zij hebben een pasje van de wijkagenten gekregen waarmee zij kunnen aantonen legaal graffiti te spuiten.

Enkele buurtkinderen hebben in het najaar geholpen een begin te maken met het kunstwerk. De aanwezige kinderen kregen een graffittiworkshop van de kunstenaars. De jeugdwijkraadsleden kunnen dan meteen kennismaken met de aanwezige wijkwethouder.

Voormalig wijk- en gezondheidscentrum ’t Hollebloc in Zeist-West staat er voortaan kleurrijk bij. Het kunstproject is mede mogelijk gemaakt door wijkteam West. Het is nog onbekend wat er met het leegstaande Hollebloc gaat gebeuren.

 

Ogen net zo blauw als de muur. Mooie graffittikunst maken

Ogen net zo blauw als de muur. Mooie graffittikunst maken

lekker paarse stippen spuiten

lekker paarse stippen spuiten

Erik helpt met spuiten

Erik helpt met spuiten

Erik een van de kunstenaars vertelt over het graffittiproject

Erik een van de kunstenaars vertelt over het graffittiproject

’t Hollebloc leest voortaan als een  graffiti strip

’t Hollebloc leest voortaan als een graffiti strip

Voor Jou Uitgezocht