Search
Close this search box.

’t Hollebloc wordt gepimpt met graffittikunst

(Wijk)wethouder Roy Luca verzorgt samen met buurkinderen van de graffitiworkshop   de ‘finishing touch’ van graffittikunstproject. Samen met de kinderen spuit Don Luca (graffittihandtekening – met pasje)  het lint door. Met dit graffittikunst project wordt de verpaupering van het gebouw tegengegaan. ’t Hollebloc staat leeg sinds het nieuwe wijkservicepunt De Koppeling in 2013 is geopend.

Een groep van vijftien graffitti-artists heeft in de afgelopen maanden het gebouw en de daarop gemonteeerde panelen voorzien van graffitikunst. Het gebouw ziet er uit als een stripboek. Je hebt echt even de  tijd nodig om de verschillende werkstukken op je te laten inwerken.

De kunstenaars zullen het kunstwerk waar nodig bijwerken. Zij hebben een pasje van de wijkagenten gekregen waarmee zij kunnen aantonen legaal graffiti te spuiten.

Enkele buurtkinderen hebben in het najaar geholpen een begin te maken met het kunstwerk. De aanwezige kinderen kregen een graffittiworkshop van de kunstenaars. De jeugdwijkraadsleden kunnen dan meteen kennismaken met de aanwezige wijkwethouder.

Voormalig wijk- en gezondheidscentrum ’t Hollebloc in Zeist-West staat er voortaan kleurrijk bij. Het kunstproject is mede mogelijk gemaakt door wijkteam West. Het is nog onbekend wat er met het leegstaande Hollebloc gaat gebeuren.

 

Ogen net zo blauw als de muur. Mooie graffittikunst maken
Ogen net zo blauw als de muur. Mooie graffittikunst maken
lekker paarse stippen spuiten
lekker paarse stippen spuiten
Erik helpt met spuiten
Erik helpt met spuiten
Erik een van de kunstenaars vertelt over het graffittiproject
Erik een van de kunstenaars vertelt over het graffittiproject
’t Hollebloc leest voortaan als een  graffiti strip
’t Hollebloc leest voortaan als een graffiti strip

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More