Search
Close this search box.

De Grote Finaledag van het leukste biljarttoernooi in Zeist: Het Jaap de Jonge Open, editie 2015 (fotoserie)

Van onze speciale correspondent en toernooi organisator Charley Frigge Eindelijk was het dan zo ver. De Grote Finaledag van het leukste biljarttoernooi in Zeist: Het Jaap de Jonge Open, editie 2015. Iedereen was op zijn paasbest, de levende muziek van Henri van den Berg was al aan het opbouwen…. Alle foto’s bekijken en bestellen kan hier

Halve Finaliste Gijs van Norde was zelfs al voor openingstijd tegen een dichte deur aangelopen in Café de Kaketoe, en ging van arrenmoede maar een bakkie troost halen bij maatje Marcel Revers. Maar klokslag 2 uur was het dan toch zo ver, de eerste halve finale kon van start. Tegenstander Paul Melkert had een reputatie hoog te houden. En het was dat uitbatert Rob Drega de kachel op tandje rimboe had gezet, anders was Gijs nooit warm geworden.  Paul vestigde ook nog even een nieuw record, maakte zijn 110e carambole in de 17e beurt, en verwees de totaal verbouwereerde Gijs naar de kleine finale.

De andere halve  finale was die tussen Werbie Bekkers en Leo Oudshoorn. Nu weet Leo ook eens hoe het is om te spelen voor een volgepakt stadion, Werbie kan zich net wat beter afsluiten voor alle goedbedoelde, maar over het algemeen volslagen onzinnige, aanwijzingen. Het is dan ook Werbie die opnieuw de finale mag spelen, maar Leo kwam aan het eind van de partij toch nog wel heel dichtbij.

De kleine finale is heus niet om des keizers baard, nee, eeuwige roem staat op het spel. En Gijs had ondertussen zijn hele schoonfamilie laten invliegen, dus deed extra zijn best. Hij kon Leo net voorblijven, en haalde een verdienstelijke 3e plaats.

De grote finale, met ondertussen een bomvolle kroeg, was niet echt een strijd. En nee, het was niet  Paulus Melkert, maar Werbie die er met de trofee van door ging.  Hoofdscheidsrechter Hero Stukje moest meerdere malen het luidruchtige publiek tot stilte manen. Met wederom een 10 score de verdiende winnaar met de Oostenrijkse mentaliteit, maar je kon merken dat zijn biljartvrienden met tegenzin een hand gingen geven. Niet dat ze hem de overwinning niet gunden, of dat het een magere prestatie was, nee, wat zal hij weer lang doorgaan met het ophalen van voor de rest totaal oninteressante herinneringen aan die mooie 1e februari 2015.

Na een heerlijke kom soep van Gerdie, met verse bruine bonen, dat moest ik er nog even bijzeggen, en een prettige tomatensoep van Sandra is het dan eindelijk tijd voor het leukste onderdeel, de prijsuitreiking. Jaap de Jonge jr.  zet  de 4 finalisten in het zonnetje, en voor Werbie wordt moeders de Jonge zelfs het podium opgesleurd. Allemaal een puike beker, een prettig bonnetje en de wisselschaal voor Werbie.  Een klein confetti-bommetje van Max om de feestvreugde te completeren, maar ze lagen vanochtend ook bij mij thuis in de huiskamer, dus ben benieuwd wanneer hij alles gaat opruimen.

Daarna nog even aandacht voor de jongste deelnemer Michael van Schalm, de deelnemer met de minste caramboles  Wilfred Leenards, en de aanmoedigingsprijs voor zijn gehele euvre, deelnemer van het eerste uur Egbert Jansen. Want anders gaat hij namelijk nooit een prijs winnen.  Voor iedereen een prijs, maar dan moest je uiteraard wel zelf aanwezig zijn. De wedstrijdleidert wordt uitgebreid bedankt en toegezongen, bedolven onder de flessen wijn, bloemen en waardebonnen,  waarvoor mijn hartelijke dank! Ook de nieuwe eigenaar krijgt nog even een microfoon onder zijn snor geduwd, en die kan niet anders dan hardop beloven het toernooi als traditie te behouden.. we zijn benieuwd!

Alle foto’s bekijken en bestellen kan hier

Jaap de Jonge kijkt toe
Jaap de Jonge kijkt toe
de finale
de finale
de finale
de finale
de finale
de finale
de finale
de finale
de finale
de finale

Het Jaap de Jonge Open biljarttoernooi in de Kaketoe Het Jaap de Jonge Open biljarttoernooi in de Kaketoe Het Jaap de Jonge Open biljarttoernooi in de Kaketoe Het Jaap de Jonge Open biljarttoernooi in de Kaketoe Het Jaap de Jonge Open biljarttoernooi in de Kaketoe Het Jaap de Jonge Open biljarttoernooi in de Kaketoe

Het Jaap de Jonge Open biljarttoernooi in de Kaketoe
Het Jaap de Jonge Open biljarttoernooi in de Kaketoe

Het Jaap de Jonge Open biljarttoernooi in de Kaketoe

Familie de Jonge achter de bar
Familie de Jonge achter de bar
Familie de Jonge achter de bar
Familie de Jonge achter de bar
27 februari is het grote overdrachtsfeest
27 februari is het grote overdrachtsfeest
3 generaties eigenaren van de Kaketoe
3 generaties eigenaren van de Kaketoe

Alle foto’s bekijken en bestellen kan hier

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More