Search
Close this search box.

Start werkzaamheden fietsenstalling Jordanlaan

Meer fiets nieuws in Zeist: Start werkzaamheden fietsenstalling Jordanlaan bij de bushalte Utrechtseweg/Kroostweg. Hiermee is een mooie parkeerfaciliteit gemaakt voor de fietsers. Voor de bewoners van Zeist, die met de auto naar het laatste op stap punt richting Utrecht in Zeist komen zijn er nauwelijks faciliteiten. Als zij langs de weg van de Jordanlaan parkeren kunnen zij een vette bon van de handhaving van de gemeente Zeist verwachten. De parkeerplaats voor Villa Mooi Zeist is namelijk onvoldoende om alle inwoners te faciliteren, die hier willen parkeren om vervolgens met de bus naar Utrecht ver te reizen. Het is misschien een idee om de leegstaande parkeerplaats van het  kantoorpand aan de Beethovenlaan als transferiumparkeerplaats in gebruik te nemen. Hier zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar het openbaar vervoer richting Utrecht ook voor automobilisten te promoten. Op dit moment staat het kantoorpand naast de Rabobank aan de Utrechtseweg toch leeg.

Dit soort stallingen zullen straks definitief tot de verleden tijd behoren
Dit soort stallingen zullen straks definitief tot de verleden tijd behoren
Tijdelijke fietsenstalling op de Jordanlaan
Tijdelijke fietsenstalling op de Jordanlaan

De informatie hieronder is overgenomen uit het persbericht van de gemeente Zeist.  

In opdracht van de gemeente Zeist, start begin februari het werk aan de fietsenstalling aan de Jordanlaan. De fietsenstaling wordt een van de grootste openluchtstallingen in de regio, met 390 plaatsen. Gedurende de werkzaamheden is een deel van het fietspad langs de Utrechtseweg afgezet. Langs de Jordanlaan wordt een tijdelijke fietsenstalling gemaakt waar fietsers gedurende de werkzaamheden hun fiets kunnen stallen. Naar verwachting is de fietsenstalling april 2015 klaar.

Veel mensen uit Zeist-Noord en Zeist-West gaan met de fiets naar de bushalte Jordanlaan, om vervolgens met de bus naar Utrecht verder te reizen. Er stonden al veel fietsen, maar met het opheffen van de bushaltes rondom kruising Utrechtseweg – Kromme-Rijnlaan – De Dreef is het aantal fietsen toegenomen tot ongeveer 250. Rond de bushalte Jordanlaan staan nu overal fietsen geparkeerd, veel voetgangers hebben daar last van en het ziet er rommelig uit. Tegenover de bushalte Jordanlaan laat de gemeente nu een grote fietsenstalling aanleggen.

“Opgeruimd Zeist”

Wethouder Verkeer Roy Luca: “Honderden fietsers kunnen straks hun fiets prima stallen. Ik ben ook zeer tevreden over de hoe de fietsenstalling in de groene omgeving wordt ingepast: de stalling wordt mooi aangekleed met hagen en bomen. Door deze fietsenstalling dragen we bij aan een opgeruimd Zeist. De honderden fietsen die hier tot nu toe overal worden geparkeerd, krijgen een nette plek. Al met al ziet dit stukje Zeist er straks een stuk mooier uit!”

De fietsenstalling wordt goed verlicht waardoor de sociale veiligheid wordt vergroot. De grond waar de fietsenstalling op komt is door de Gemeente Zeist aangekocht van het Montessori Lyceum Herman Jordan. Het project wordt gefinancierd van uit het Bestuur Regio Utrecht (BRU) en uitgevoerd door de gemeente Zeist.

Oog op Zeist

Bron: persbericht gemeente Zeist.

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More