Daar gaat mijn fietswrak

Gemeente Zeist ruimt fietswrakken in het centrum van Zeist

Een paar dagen geleden kondigde wij het al aan. De gemeente Zeist is op fietswrakken jacht. Afgelopen dinsdag was het zover. Gewapend met een slijptol trok handhaving van gemeente Zeist over de volledige lengte van de Slotlaan om wrakken lost te snijden en te verwijderen.

Ieder fietswrak word afgevoerd. Wat er vervolgens met de oude stalen karossen gebeurt is onduidelijk. Het straatbeeld is hiermee een beetje opgeschoond.

De term fietswrak blijkt een relatief begrip te zijn. Wat wij in ons Zeist onder fietswrak verstaan wordt in de gemiddelde Nederlandse studenten stad als een rijk bezit gezien. Zoals een volger van OogOpDelft.nl opmerkte. “Met geplakte bandjes en een beetje olie op de ketting kan dit rijwiel nog jaren mee als studenten vervoermiddel.

Gewapend met een slijptol worden alle fietswrakken verwijderd.

Gewapend met een slijptol worden alle fietswrakken verwijderd.

Fietswrakken vakkundig afgevoerd

Fietswrakken vakkundig afgevoerd

 

Voor Jou Uitgezocht