Search
Close this search box.

Daar gaat mijn fietswrak

Een paar dagen geleden kondigde wij het al aan. De gemeente Zeist is op fietswrakken jacht. Afgelopen dinsdag was het zover. Gewapend met een slijptol trok handhaving van gemeente Zeist over de volledige lengte van de Slotlaan om wrakken lost te snijden en te verwijderen.

Ieder fietswrak word afgevoerd. Wat er vervolgens met de oude stalen karossen gebeurt is onduidelijk. Het straatbeeld is hiermee een beetje opgeschoond.

De term fietswrak blijkt een relatief begrip te zijn. Wat wij in ons Zeist onder fietswrak verstaan wordt in de gemiddelde Nederlandse studenten stad als een rijk bezit gezien. Zoals een volger van OogOpDelft.nl opmerkte. “Met geplakte bandjes en een beetje olie op de ketting kan dit rijwiel nog jaren mee als studenten vervoermiddel.

Gewapend met een slijptol worden alle fietswrakken verwijderd.
Gewapend met een slijptol worden alle fietswrakken verwijderd.
Fietswrakken vakkundig afgevoerd
Fietswrakken vakkundig afgevoerd

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More