Search
Close this search box.

Winkelgebied Zeist: Groen, Gezond en Gastvrij

Met het motto “Groen, Gezond en Gastvrij” als doelstelling voor de vernieuwing van het centrum kunnen we aan de slag voor de uitvoering van de centrum plannen.

Met 30 stemmen voor en 2 tegen heeft de gemeenteraad dinsdag avond 3 maart ingestemd met de Centrumvisie. Met dit besluit komt er een eind aan 15 jaar overleg. Nu  kan begonnen worden met de herinrichting van het centrum. Het nieuwe plan moet leiden tot een gezelliger compacter centrum, waar de auto te gast is. De korte Weeshuislaan (bij Primafoon) wordt een fraaie entree naar Belcour. De bus rijdt dan via de markt, op de plaats van het tunneltje, richting 1e Hogeweg. Het tunneltje verdwijnt. Autoverkeer is daar niet langer mogelijk.

Het besluit van 3 maart zal niet het laatste besluit zijn wat genomen moet worden tijdens de uitvoering van de plannen. Wel is een lange periode van discussie en plannen makerij, waarbij de gemoederen soms oververhit raakt hiermee afgesloten.  De komende maanden worden concrete uitvoeringsplannen gemaakt door de gemeente.

Het centrum gaat niet in één keer op de schop, de uitvoering zal gefaseerd gebeuren. De gemeente gaat de komende weken de fasering en de planning hiervoor uitwerken. Naar verwachting wordt direct na de zomer gestart met de eerste werkzaamheden in het centrum.

Met bewoners en ondernemers wordt op straatniveau bekeken hoe de inrichting van het centrum het beste kan worden vormgegeven. Dat betekent dat winkeliers en bewoners nauw betrokken zullen worden bij de inrichting van de diverse delen van het centrum.

Als alles volgens plan verloopt, is de vernieuwing van het centrum over vier jaar afgerond.

Wethouder Marcel Fluitman is zeer verheugd dat deze mijlpaal is bereikt: “Betrokken inwoners en ondernemers hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan de visie voor het centrum. Ik ben trots op dit mooie resultaat. We laten zien dat we in Zeist het lef hebben om te investeren in de toekomst. En zo te zorgen dat Zeist nu het centrum krijgt dat het verdient!”.

 

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More