Search
Close this search box.

Mette Houtzager van Basisschool Montessori Griffensteyn runner-up bij Regionale voorleeswedstrijd

Woensdagmiddag 4 maart waren de Regionale Ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.  Tijdens deze spannende theaterronde in het Lichtruim in Bilthoven. werd bekend wie de beste voorlezer is van de 11 voorleeskampioenen van basisscholen uit de gemeenten De Bilt, Soest en Zeist is. De finalisten waren 10 meisjes en 1 jongen onze regio. De winnaar is Maud Turkenburg van de 1e van der Huchtschool uit Soest geworden.  Mette Houtzager van Basisschool Montessori Griffensteyn uit Zeist werd tweede. De derde prijs was voor Joy Tan van Basisschool De Hoeksteen uit Zeist.

Joy mag als eerste de spits afbijten
Joy mag als eerste de spits afbijten

De voorleeskampioen lezen een zelfgekozen fragment voor uit hun favoriete kinderboek. De jury bestond uit Annet Keij (de Bibliotheek op School), Floor Soesbergen (docent Engelse Literatuur) en Olaf Tigchelaar (Boekhandel Kramer en van Doorn).

De presentatie was in handen van Marjan Bakker.

negen van de 11 finalisten tijdens de voorbereiding. Mette en Maud ontbreken op deze foto
negen van de 11 finalisten tijdens de voorbereiding met presentatrice Marjan Bakker. Mette en Maud ontbreken op deze foto

Winnares Maud mag het nu opnemen tegen de andere winnaars van de voorrondes in uit provincie Utrecht.  De Provinciale Voorleeswedstrijd van Utrecht vinden plaats op donderdag 26 maart in ‘De Kom’ in Nieuwegein. De twaalf winnaars van de Provinciale Rondes treffen elkaar vervolgens op woensdag 27 mei in Tivoli Vredenburg in Utrecht voor de Landelijke Finale.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken.

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More