Search
Close this search box.

Fruittella Snoep Brigade inzamelactie primeur voor de Weggeefwinkel Zeist

De weggeefwinkel Zeist heeft zich als eerste aangemeld bij de Fruittella Snoep Brigade.  Hiermee heeft zij de  primeur voor Zeist van deze inzamelingsactie van snoepverpakkingen. Bij deze actie werken snoepfabrikant Fruittella en recyclingbedrijf TerraCycle werken samen om afval van snoepverpakkingen te verminderen. De bedrijven TerraCycle en Fruittella verzamelen samen door heel Nederland alle snoepverpakkingen om ze daarna te recyclen tot nieuwe duurzame producten.

Fruitteler Snoep Brigade
Fruitteler Snoep Brigade

De weggeefwinkel roept haar klanten op om oude snoepverpakkingen te verzamelen en in de daarvoor bestemde recycling container te stoppen. Als beloning hiervoor krijgt de weggeefwinkel Zeist een financiële bijdrage .

Jantje Paasman “Het is fantastisch om te zien hoe onze klanten en onze vrijwilligers op deze actie reageren. Binnen een dag regelde een enthousiaste klant dat er ook een inzamelbox geplaatst werd bij Speeltuinvereniging Kindervreugd . Wij hopen dat snackbars, scholen en particulieren dit voorbeeld volgen.  De voordelen zijn legio Zwerfvuil wordt voorkomen moeilijk te recyclen materialen zoals kauwgom verpakkingen en de wikkels van chocolade repen hoeven niet meer verbrand te worden.

 

De weggeefwinkel  in Vollenhove zamelt snoep in voor de Snoep Brigade
De weggeefwinkel in Vollenhove zamelt snoep in voor de Snoep Brigade

De weggeefwinkel heeft hergebruik hoog in het vaandel staan. Krijgt geen subsidies en werkt uitsluitend met vrijwilligers maar maakt uiteraard wel kosten Het starten van de proef met het gescheiden inzamelen van snoepverpakkingen kan hier verandering in brengen.

De weggeefwinkel Zeist vervult immers een sociale functie en brengt de mensen uit de omgeving letterlijk dichter bij elkaar. Na de succesvolle inzameling van defecte elektronica lege blikjes en oud ijzer tbv http://www.stichtingvilavelha.nl/. Is deze proef een logisch vervolg om Zeist nog schoner en milieubewuster te maken

Lever lege snoepverpakkingen gescheiden IN TIJDENS DE OPENINGSTIJDEN Dinsdag Woensdag of Zaterdag tussen 10:00 en 16:00 uur in bij De Weggeefwinkel Zeist laan van Vollenhove 2191 Zeist. De snoepverpakkingen kunnen ook worden ingeleverd bij S.B.V.Kindervreugd Javalaan 32a Zeist in de daarvoor bestemde container. Spaar niet alleen het milieu spaar snoepverpakkingen voor ons mee !

Meer weten over de Fruittella Snoep Brigade. 

Wat mag je inleveren: PVM_Confectionary_accepted_waste-v4-NL_cropped

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More