Bouw woningen in Dr.Schaepmanlaan start met symbolische eerste steenlegging

De burgemeester Koos Janssen en de directeur RK Woningbouw leggen eerste steen woningen Schaepmanlaan

Op donderdag 26 maart hebben de heer Camiel Schuurmans (bestuurder/directeur RKWBV) samen met de burgemeester van Zeist de heer Koos Janssen een gedenksteen onthuld op  Dr. Schaepmanlaan.   Met deze symbolische steenlegging is het startsein gegeven voor de bouw van fase 1.

Deze feestelijke bijeenkomst met bewoners en en genodigden van de RK Woningbouw.

De onthulling was een bijeenkomst voor bewoners en genodigden

De onthulling was een bijeenkomst voor bewoners en genodigden

de onthulling

de onthulling

De burgemeester Koos Janssen en de directeur RK Woningbouw Camiel Schuurmans metselen een steen

De burgemeester Koos Janssen en de directeur RK Woningbouw Camiel Schuurmans metselen een steen

 

De woningen van de Dr. Schaepmanlaan van toen worden teruggebouwd op basis van de oude bouwtekeningen van 1911. Hierdoor worden zelfs originele details van toen (die nooit werkelijk zijn uitgevoerd) nu wel in het ‘nieuwe’ ontwerp meegenomen. De hernieuwbouw zorgt ervoor dat de woningen qua duurzaamheid en indeling weer toekomstbestendig zijn. Resultaat: een schitterend stuk van het centrum van Zeist blijft behouden en wordt verduurzaamd, tevreden bewoners en dito corporatie. Het is een project met oog voor detail zowel op menselijk als bouwkundig niveau. Allemaal sociaal, toen en nu.

 

Voor Jou Uitgezocht

  • Ria van der Schaft
    27 maart 2015 op 14:57

    hoi Marijke is dat op de plaats waar jullie huis heeft gestaan ?

  • %d bloggers liken dit: