Search
Close this search box.

Bouw woningen in Dr.Schaepmanlaan start met symbolische eerste steenlegging

Op donderdag 26 maart hebben de heer Camiel Schuurmans (bestuurder/directeur RKWBV) samen met de burgemeester van Zeist de heer Koos Janssen een gedenksteen onthuld op  Dr. Schaepmanlaan.   Met deze symbolische steenlegging is het startsein gegeven voor de bouw van fase 1.

Deze feestelijke bijeenkomst met bewoners en en genodigden van de RK Woningbouw.

De onthulling was een bijeenkomst voor bewoners en genodigden
De onthulling was een bijeenkomst voor bewoners en genodigden
de onthulling
de onthulling
De burgemeester Koos Janssen en de directeur RK Woningbouw Camiel Schuurmans metselen een steen
De burgemeester Koos Janssen en de directeur RK Woningbouw Camiel Schuurmans metselen een steen

 

De woningen van de Dr. Schaepmanlaan van toen worden teruggebouwd op basis van de oude bouwtekeningen van 1911. Hierdoor worden zelfs originele details van toen (die nooit werkelijk zijn uitgevoerd) nu wel in het ‘nieuwe’ ontwerp meegenomen. De hernieuwbouw zorgt ervoor dat de woningen qua duurzaamheid en indeling weer toekomstbestendig zijn. Resultaat: een schitterend stuk van het centrum van Zeist blijft behouden en wordt verduurzaamd, tevreden bewoners en dito corporatie. Het is een project met oog voor detail zowel op menselijk als bouwkundig niveau. Allemaal sociaal, toen en nu.

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More